Nova vest
Tenis

Nedelja, 03.05.2009.

18:27

Rim: Đoković poražen od Nadala

Španac Rafael Nadal pobedio je Novaka Đokovića u dva seta – 7:6 (7-2), 6:2 – u finalu turnira Masters serije u Rimu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španac je novom pobedom potvrdio dominaciju na šljaci, jer je još jednom pobedio najozbiljnijeg konkurenta u ovoj sezoni. Meč u Rimu trajao je dva sata i tri minuta i bio je potpuno ravnopravan do šestog gema drugog seta. Đoković, koji je branio trofej, sledeće nedelje će igrati u Beogradu kao treći teniser sveta, ali će za osam dana pasti na četvrtu poziciju.

Meč je počeo neugodno po Đokovića – iako je dobro otvorio prvi gem seerijom grešaka omogućio je Nadalu da odmah napravi brejk.

Do finiša seta brejkova nije bilo, ali su preokreti u završnici bili jednostavno neverovatni – Đoković je iz drugog pokušaja odužeo Špancu servis u desetom gemu, kada je Nadal servirao za set. U sledećem gemu Rafa je osvojio sve poene na Novakov servis, ali je srpski teniser potvrdio sjajnu formu i novim brejkom zaradio taj-brejk.

Nole je i u taj-brejku počeo dobro i napravio mini-brejk za 2-1, ali je od tog trenutka Nadal preuzeo kontrolu i dobio šest od preostalih sedam poena.

U drugom setu počelo je sigurnim servis-gemovima, sve do 3:2 za Nadala. U šestom gemu Đoković je vodio 40-15, ali je tada povezao četiri neiznuđene greške i izgubio servis.

Bio je to prelomni trenutak meča, posle kojeg se srpski teniser nije vratio, a Nadalu su pripala sva četiri preostala gema.

Novak je tako izgubio deveto finale u karijeri (4-5 u Mastersima),

Nadal je osvojio 36. titulu u karijeri i 15. na turnirima Masters serije, pa mu nedostaju samo dva trofeja da pretekne najuspešnijeg u toj seriji svih vremena Andrea Agasija.

Momak sa Maljorke je zabeležio 30. uzastopnu pobedu na šljaci, a na svojoj omiljenoj podlozi sada ima skor 147-4 (25-1 u finalima).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve