Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.04.2009.

15:15

Zimonjić/Nestor osvojili Barselonu

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor trijumfovali su na turniru u Barseloni, pošto su u finalu pobedili Bupatija iz Indije i Noulsa sa Bahama rezultatom 6:3, 7:6.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

U drugom setu u kome se igrao taj brejk, srpsko-kanadski par je bio sigurniji i sa 11:9 u poenima trijumfovao na turniru serije 500. Zimonjić i Nestor su na ovom teniskom turniru bili drugi nosioci, a put do titule bio im je olakšan, jer su Nouls i Bupati u polufinalu pobedeli najbolji dubl sveta, braću Majka i Boba Brajana iz Sjedinjenih Američkih Država.

Meč je trajao jedan sat i 33 minuta, a Zimonjiću u Nestoru ovo je drugi osvojeni turnir za redom, posle Monte Karla, ali i osma zajednička titula srpsko-kanadskog dubla u karijeri.

Za trijumf u Barseloni Zimonjić i Nestor su dobili 500 bodova za ATP listu i nagradu od 73.000 evra. Poraženom dublu pripalo je 300 bodova i 39.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve