Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.04.2009.

11:25

FK: Jelena za 3:0, Srbija u eliti!

Teniska reprezentacija Srbije ostvarila je istorijski uspeh u Ljeidi i pobedom nad Španijom 3:0 plasirala se u svetsku grupu Federejšn kupa za 2010. godinu!

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Odlučujući treći poen za našu selekciju donela je Jelena Janković, koja je u tri seta, 6:3, 3:6, 6:3 pobedila Anabelu Medinu Gariges i tako Srbiji donela nedostižnh 3:0. Očekuje se da će u nastavku dvoboja Španije i Srbije šansu dobiti mlađe igračice, pošto meč više nema takmičarski značaj.

Jankovićeva je lako dobila prvi set protiv 18. teniserke sveta, ali je onda dozvolila protivnici da se razigra i da izjednači na 1:1 u setovima.

U prvom setu Jelena je u četvrtom gemu napravila brejk i lako došla do vođstva 3:1. U sedmom gemu Gariges upeva da oduzme servis protivnici i smanji rezultat na 5:2. Jelena na svoj servis osvoji prvi set sa 6:3. Slično je izgledao i drugi set, odmah na početku Jelena oduzima protivnici servis i pravi brejk. Španska igračica se u drugom gemu revaširala Jeleni i takođe pravi brejk i izjednačuje rezultat. U trećem Jelena sjajnom igrom ponovo oduzima servis protivnici. U nastavku seta Gariges popravlja svoju igru i set rešava u svoju korist, 6:3.

U poslednjem setu Jankovićeva je povela sa 3:1, ali je Medina Gariges izjednačila na 3:3. Kada se očekivala neizvesna zavšnica, srpska teniserka je povela sa 5:3 i onda na svoj servis okončala meč.

U narednom meču trebalo bi da igra Ana Ivanović sa Marijom Hoze Martinez Sančez, 46. na WTA listi. Selektori reprezentacija imaju pravo da izvrše izmene, pa je tako neizvesno koje igračice će se pojaviti na terenu. Na kraju današnjeg programa igraće se dubl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve