Nova vest
Tenis

Petak, 24.04.2009.

15:59

Fed Kup: Španija - Srbija 0:2

Teniska reprezentacija Srbije vodi u Ljeidi protiv nacionalnog tima Španije rezultatom 2-0, posle prvog dana meča za popunu A Svetske grupe Fed kupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jelena Janković je donela prvi poen Srbiji, pošto je savladala Mariju Martines Sančes u dva seta – 6:3, 6:4. Ana Ivanović je protiv najbolje španske teniserke Anabel Medine Gariges morala da napravi preokret, pošto je izgubila prvi set, ali je na kraju pobedila rezultatom 3:6, 6:1, 6:2.

Jelena je opravdala ulogu favorita iako je imala puno padova u igri, nešto što je krasi tokom ove sezone. U posebno u prvom setu imala velikih probema sa servisom. Od 9 gemova 7 je završeno brejkovima, a JJ je osvojila tek dva gema na svoj servis, ipak na kraju stigla do seta.

U drugom setu još više problema, Španjolka je uz brejk stigla do 3:0, ali je srpska teniserka tada konačno zaigrala na nivou svog "renkinga" i reputacije i serijom gemova stigla do izjednačenja, kasnije u najboljem trenutku pri rezultatu 4:4 sdošla do brejka, koji je na kraju odlučio i pobednika.

U drugom meču Ana je imala mnogo više problema sa 18. teniserkom sveta. Medina je dobila prvi set, zahvaljujući nizu grešaka srpske teniserke. Ivanovićeva je u drugom povela 2:0, Medina je osvojila sledeći gem, ali je od narednih 10 srpskoj reprezentativki pripalo 9, posle čega dileme nije bilo.

Ana je servirala za meč pri rezultatu 5:1, opet počela da greši (uključujući i duplu grešku), ali je već u sledećem gemu rešila pitanje pobednika i dovela Srbiju na korak od najvećeg uspeha u istoriji.

U nedelju prvi meč igraju Janković i Medina Gariges (12 časova), sledi duel Ivanovićeve sa Martines Sančes, a okršaj se završava mečom dublova. U dublu, Srbiju će predstavljati Jankovićeva i Ivanovićeva, a Španiju Domingesova i Ljagostera. U slučaju pobede Srbija će prvi put nastupiti u elitnom rangu svetskog ženskog tenisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve