Nova vest
Tenis

Nedelja, 19.04.2009.

20:15

Tipsa, Troicki i Ziki u Barseloni

Na turniru u Barseloni koji se od ponedeljka igra za nagradni fond od dva miliona evra učestvovaće trojica tenisera iz Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U pojedinačnoj konkurenciji igraju Janko Tipsarević i Viktor Troicki, u dublu Nenad Zimonjić. Tipsarević se u prvom kolu sastaje sa Albertom Montanjesom iz Španije, a Troicki igra sa Rusom Mihailom Južnim. Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, pobednici iz Monte Karla, u prvom kolu su slobodni, a u drugom se sastaju sa boljim iz duela Noul/Melcer (Austrija) – Davidenko/Kunjicin (Rusija).

Albert Montanjes, Jankov rival u prvoj rundi, ima 28 godina i trenutno je 36. teniser na svetu. U karijeri je osvojio jednu titulu, i to na šljaci (Amersfurt, 2008.), a ove sezone je jednom dogurao do polufinala – na šljaci u Kazablanci. Prethodne sedmice je u Monte Karlu ispao u trečem kolu od Novaka Đokovića (6:1, 6:7, 6:0).

Montanjesova omiljena podloga je šljaka, ima brze noge i odličan forhend, ali često ima velike oscilacije u toku igre. U jedinom prethodnom međusobnom okršaju Montanjes je prošle godine u Hamburgu ubedljivo pobedio – 6:2, 6:1.

Mihail Južni, rival Viktora Troickog na startu turnira u Kataloniji, trenutno je 76. na ATP listi. Više o njegovoj igri i karijeri pročitajte u biografiji napisanoj u sklopu US open specijala.

Ove sezone Rus je, za svoje standarde, u katastrofalnoj formi – igrao je dva četvrtfinala (Marsej i Roterdam), a osim toga nije uspeo da pobedi dva puta u nizu. Južni i Troicki jednom su igrali do sada – Rus je pri rezultatu 7:5, 2:1 za Viktora predao meč ove godine u Indijan Velsu.

Trofej u Barseloni brani Rafael Nadal, koji je slavio na prethodna četiri turnira. Osim njega, nosioci su i Fernando Verdasko, Nikolaj Davidenko, David Ferer, Fernando Gonsales, Tomi Robredo, David Nalbandijan i Stanislas Vavrinka.

Pobedniku turnira pripašće 500 ATP bodova i 286 hiljada evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve