Nova vest
Tenis

Nedelja, 19.04.2009.

18:30

MK: Trijumf Zimonjića i Nestora

Srpski teniser Nenad Zimonjić je zajedno sa Danijelom Nestorom pobedio na turniru iz Masters serije u Monte Karlu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oni su u finalu savladali američki par Boba i Majka Brajena 6:4, 6:1. Meč u kojem je srpsko-kanadska kombinacija dominirala od samog starta trajao je samo 47 minuta. Američki dubl tokom celog meča nije stvorio nijednu brejk šansu, a njihovi rivali realizovali su četiri od šest šansi. Zimonjić i Nestor su za trijumf u kneževini Monako nagrađeni sa 1000 ATP bodova i 166.500 evra.

Na putu do titule srpsko-kanadski par eliminisao je Žikela i Matjea, Čilića i Kifera, Troickog i Đokovića, i sada u finalu braću Brajen, po ATP listi najbolje dubl igrače na svetu.

Zimonjić je izjavio da su on i Nestor odigrali savršeno.

"Divan je osećaj kada odigrate finale na ovaj način, naročito protiv para 'broj 1'. Sve nas je perfektno služilo. Moram da kažem da smo odigrali savršen meč, mislim da ne možemo bolje od ovoga. Iskoristili smo sve šanse i nismo se suočili sa brejk loptom. Uraditi protiv vraće Brajen u finalu velika je stvar", rekao je srpski teniser, koji je 2004. godine slavio u Monte Karlu zajedno sa Timom Henmanom.

Nenad kaže da je trijumf u Monaku došao posle teškog perioda.

"Nismo igrali baš sjjano proteklih nekoliko nedelja. Ja sam imao problema sa kolenom i moram da naglasim da su mi doktori mnogo pomogli. Igra mi se ove nedelje postepeno poboljšavala i nadam se da ćemo nastaviti da igramo dobro i da, kao prošle godine, izgradimo rivalstov sa braćom Brajen".

Zimonjić i Nestor su došli do druge titule u ovoj sezoni, pošto su prethodno bili najbolji u Roterdamu. Na turnirima u Dohi i Sidneju izgubili su u finalu, a na Australijan openu su ispali već u drugoj rundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve