Nova vest
Tenis

Petak, 17.04.2009.

15:06

Monte Karlo: Đoković u polufinalu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Monte Karlu, pobedom nad Špancem Fernandom Verdaskom, sa 6:2, 4:6, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Za mesto u finalu Đoković će igrati sa Stanislasom Vavrinkom. Švajcarac je na putu do polufinala eliminisao Rodžera Federera, a u četvrtfinalu je bio bolji od Nemca Andreasa Beka, sa 6:2, 6:4.

Srpski teniser pružio je protiv sedmog nosioca još jednu dobru partiju u Monte Karlu, izuzev drugog seta kada je previše grešio na svoj servis.

Dva laka brejka donela su Đokoviću pobedu u prvom setu sa 6:2, uz čak 93 odsto osvojenih poena na prvi servis i Verdaska koji je konstantno bio u defanzivi i ostao bez brejk prilike. Dve neiznuđene greške Španca u drugom gemu i fantastičan bekhend Đokovića niz liniju pored protivnika u osmom gemu za set loptu bili su ključni trenuci prvog dela igre.

U drugom setu, Verdasko je igrao bolje sa osnovne linije, čekajući greške Đokovića, a bilo ih je previše. Prvu brejk loptu sedmi nosilac je imao u trećem gemu, ali je nije iskoristio, da bi u sledećem gemu Đoković propustio tri brejk-šanse. Prvi je do prednosti stigao Verdasko brejkom u petom gemu, već u sledećem Đoković je uzvratio, ali je nastavio da greši na svoj servis, pa je u devetom gemu Verdasko došao do odlučujuće prednosti, kada je iskoristio prvu od dve brejk lopte.

U trećem setu, Đoković je nastavio tamo gde je na početku drugog. Brejkom u šestom gemu poveo je sa 4:2, da bi u devetom iskoristio prvu od tri brejk šanse i zabeležio pobedu posle 2 sata i 18 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve