Nova vest
Tenis

Sreda, 15.04.2009.

15:51

Fed kup: Jelena i Ana u Ljeidi

Jelena Janković i Ana Ivanović predvodiće reprezentaciju Srbije protiv Španije u plej-ofu za popunu Svetske grupe A Kupa federacija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Za mečeve u Španiji, koji su na programu 25. i 26. aprila u Ljeidi, selektor Dejan Vraneš pozvao je i Anu Jovanović (237. mesto na WTA listi, 84. u dublu) i Aleksandru Krunić (34. juniorka sveta).

Vraneš kaže da je zadovoljan formom najboljih teniserki Srbije.

Forma naših reprezentativki je u porastu. Jelena je prelaskom na šljaku pronašla svoj ritam igre koji joj nedostajao tokom celog prvog dela sezone i ponovo je ona prava Jelena koja nas je navikla na pobede i titule. Osvojila je WTA titulu u Marbelji, desetu u karijeri, gde je u polufinalu i finalu savladala dve najbolje teniserke Španije, našeg narednog protivnika u Fed kupu. Ana je zabeležila sjajan rezultat u Indijan Velsu, na terenu sada izgleda bolje nego početkom godine, izvesno je da se vraća. Sve je bliža svojoj staroj igri i treba da nastavi da diže formu u sadašnjem ritmu."

Sa druge strane, selektor domaćina Miguel Margets Lobato pozvao je sledeće teniserke - Anabelu Medinu Gariges (20. singl, 4. dubl), Mariju Martinez Sančez (51. singl, 16. dubl), Lurd Domingez Lino (87. singl. 84. dubl) i Nuriju Lagosteru Vives (89. singl, 15. dubl). Na spisku nema Karle Suarez Navaro, španskog broja 2, ali selektori sve do žreba, koji je zakazan za 24. april, imaju pravo da promene spisak.

"Naš domaćin ima pet igračica u top 100 na svetu u singlu, dve u top 10 u dublu. Najbolje i najopasnije su Anabel Medina Garigez i Karla Suarez Navaro koje najbolje igraju na šljaci, dobro se poznaju sa našim igračicama, igrale su međusobno do sada i odnos u pobedama je na našoj strani. Najvažnije je da su naše igračice zdrave, da imao svoj ritam i kao i uvek idemo na pobedu", kaže Vraneš.

Okupljanje reprezentacije Srbije zakazano je za 21. april u Ljeidi, a podršku Jankovićevoj i Ivanovićevoj pružaće Ana Jovanović i Aleksandra Krunić.

"Ana Jovanović beleži uspehe, približila se ulasku u 200 najboljih na svetu, konstantno ide uzlaznom putanjom i od nje se tek mogu očekivati pravi rezultati. Zbog povrede koja je mučila nekoliko sedmica i zbog koje je imala pauzu iz tima će ovaj put izostati naša najbolja mlada teniserka Bojana Jovanovski i na mestu četvrte igračice biće mlada i veoma perspektivna Aleksandra Krunić koja je uz ekipu bila i u Areni. Krunićeva je odigrala seriju juniorskih turnira na šljaci, ostvarila dobre rezultate, stigla do polufinala jednog od najjačih juniorskih turnira na svetu Kopa Gerdau u Brazilu, trenutno je 34. juniorka sveta", izjavio je Vraneš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve