Nova vest
Tenis

Nedelja, 12.04.2009.

15:29

Jelena osvojila turnir u Marbelji

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković osvojila je WTA turnir u Marbelji, pobedivši u finalu Španjolku Suares Navaro sa 2:1 (6:3, 3:6, 6:3).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U meču koji je trajao 2 sata i 23 minuta Janković je iskoristila petu meč loptu. Jelena je bila bolja u prvom i trećem setu i imala dobar procenat ubačenog prvog servisa tokom celog meča. Titula u Marbelji 24-godišnjoj Beograđanki je 10. u karijeri i prva ove sezone. Jankovićeva, četvrta teniserka sveta, zaradila je i 112.303 dolara i 280 bodova na WTA listi.

Jelena je dobro ušla u meč i u prvom setu ranim brejkom povela sa 3:1, u nastavku seta je dobrim prvim servisom uspešno privela taj set kraju za 1:0. 20-godišnja Španjolka je bila bolja u drugom setu i posle brejka povela sa 4:1 u drugom setu, Jelena je imala nekoliko duplih servis grešaka i Suares Navaro je dobila taj set sa 6:2.

Jelena je loše otvorila treći odlučujući set izgubivši gem na svoje servis. Međutim nakon toga je osvojila pet vezanih gemova i povela sa 5:1. U sedmom i osmom gemu srpska teniserka je imala priliku da ranije završi meč, ali je on ipak rešen u devetom gemu trećeg seta. Jelena je na svoj servis propustila nove dve meč lopte, ali je ostala prisebna i savladala Španjolku na njenom terenu.

Jelena je imala 73% ubačenog prvog servisa, uz realizaciju od 58% (38/65). Obe teniserke su imale po jedan as udarac, ali je srpska teniserka imala i pet duplih servis grešaka, tri više od Španjolke. I ukupnom broju osvojenih poena Janković je bila bolja 93-85.

Jeleni Janković je ovo bio treći susret sa Karlom Suares Navaro, a Jelena je bila bolja i na prethodna dva, na Rolan Garosu je slavila jsa 6:3, 6:2, a na Vimbldonu sa 6:1, 6:3. Sa Španjolkom, koja je trenutno 34. teniserka na svetu, Jelena će se sastati i u meču plej-ofa za popunu Svetske grupe FED kupa, krajem meseca u španskoj Ljeidi.

Turnir u Marbelji igrao se za nagradni fond od 500.000 američkih dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve