Nova vest
Tenis

Petak, 10.04.2009.

18:23

Marbelja: JJ u polufinalu

Jelena Janković plasirala se u polufinale WTA turnira u Marbelji pošto je u petak savladala 67. igračicu sveta Robertu Vinči sa 2:1 (3:6, 6:3, 7:6 (8:6)).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Četvrta teniserka sveta se tokom celog meča mučila sa raspoloženom protivnicom koja je imala mnogo bolji prvi servis. Međutim, nakon izgubljenog prvog seta, Jelena Janković je u drugom uspela da se vrati u igru i da u taj-brejku trećeg seta strpljivom igrom dođe do pobede nad protivnicom iz Italije. Meč je trajao dva sata i 42 minuta.

Na početku prvog seta teniserke su osvajale gemove na svoj servis, ali je Italijanka ipak u petom gemu napravila brejk i povela sa 3:2. Nakon toga, 67. igračica sveta je još jednom oduzela servis protivnici i povela sa 5:2.

Jankovićeva je zatim uspela da oduzme servis italijanskoj teniserki, ali je Vinči odmah vratila brejk i povela u meču sa 6:3.

U drugom setu situacija na terenu je bila obnuta. Jankovićeva je zaigrala mnogo bolje i uspela da se revanšira protivnici i pobedi sa 6:3.

U trećem setu srpska teniserka je povela sa 1:0, zatim povećala prednost na 3:1, a onda dozvolila protivnici da izjednači na 3:3 i 4:4. Jankovićeva je povela sa 5:4, ali je Vinči kada se činilo da će izgubiti meč uspela da osvoji gem.

Neizvesnost se nastavila do kraja. Jankovićeva je ponovo imala prednost od 6:5, Vinči je izjednačila i teniserke su ušle u taj-brek, u kome je srpska teniserka uspela da opravda ulogu favorita.

Jankovićeva, koja je postavljena za drugu nositeljku, će se za plasman u finale boriti sa domaćom teniserkom, Anabelom Medinom Gariges, 20. igračicom sveta, koja je u četvrtfinalu bila bolja od Sare Erani iz Italije, takođe sa 2:1 (6:2, 6:7, 7:5).

Za trijumf na turniru u Marbelji (Andaluzija) dobija se 280 WTA bodova i 112 hiljada dolara. Centralni teren prima 3500 gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve