Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 23.03.2009.

00:33

IV: Rafael Nadal kralj pustinje!

Španski teniser Rafael Nadal pobednik je turnira iz Masters serije u Indijan Velsu, pošto je u finalu savladao Škota Endija Marija rezultatom 6:1, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Uslovi za igru bili su nešto bolji nego u finalu u ženskoj konkurenciji, ali je vetar i dalje bio bitan faktor u svakom poenu. Nadal se bolje prilagodio, dominirao je tokom celog meča, nije dozvolio rivalu da stvori nijednu brejk priliku i zasluženo je došao do 33. trofeja u karijeri. U međusobnim duelima protiv Britanca Nadal sada vodi sa 6-2.

Neizvesnost u pogledu ishoda bila je prisutna jedino na samom početku. Ipak, Nadal već u ranoj fazi pravi brejk i do kraja ne dozvoljava rivalu da se vrati u meč.

Mari je u pojedinim trenucima delovao nemoćno na terenu, iako se nijednog momenta nije predavao. Pokušavao je različito da pristupi poenima, u jednom gemu je čak četiri puta u nizu igrao servis-volej, ali ništa nije vredelo – Nadal je pobedio 6:1, 6:2 za 1 čas i 20 minuta igre.

Prošle sezone Majorčanin je u polufinalu ispao od Novaka Đokovića, pa se osvajanjem novih poena učvrstio na liderskoj poziciji ATP liste. Mari je, sa druge strane, propustio priliku da trijufmom dođe na korak od treće pozicije.

Britanac nije delovao naročito utučeno posle meča i naglasio je da je zadovoljan početkom godine.

„Čestitao bih Rafi i njegovom timu. Zaslužio je da pobedi jer je igrao sjajno u teškim uslovima. Danas nisam pobedio, ali nadam se da će biti bolje sledeće godine. Sjajno sam startovao ove godine, nadam se da ću tako nastaviti i popraviti rang. Hvala navijačima koji su bili uz mene tokom celog turnira, posebno protiv Federera u polufinalu“, izjavio je 21-godišnji Škot.

Nadal se prvo direktno obratio Mariju pohvalivši ga za odlične igre ove sezone, a potom je rekao:

„Zahvaljujem se svima – organizatorima, dečacima koji su skupljali loptice, a posebno publici koja je bila fantastična tokom celog turnira. Danas su bili jako teški uslovi za igru, ali uspeo sam da pobedim. Neverovatan je osećaj trijumfovati ovde, pogotovo posle trofeja u Melburnu. Nadam se da ćemo se videti sledeće godine“.

Sledeći turnir u muškoj konkurenciji takođe je iz Masters serije – Majami (Ki Biskejn) počinje u sredu, 25. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve