Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.03.2009.

23:54

Ana za B92: "Nemogući uslovi"

Ana Ivanović je posle poraza u finalu Indijan Velsa izjavila za B92 da se njena protivnica bolje prilagodila teškim vremenskim uslovima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ivanovićeva je izjavila da zbog jakog vetra nije imala osećaj kontrole nad udarcima i da žali jer je u prethodnim mečevima pokazala napredak u igri. Srpska teniserka je rekla dopisniku B92 Nikoli Oliću da je razočarana zbog poraza, ali smatra da je u ovom momentu najbitnije da nastavi sa dobrim igrama.

Bilo je zaista teško danas. Osećala sam se jako dobro što se tiče mojih udaraca i servisa, ali jednostadno, danas to nisam mogla da pokažem jer mi vremenski uslovi to nisu dozvoljavali. Tako da sam malo razočarana zbog toga. Jednostavno, tako je - kako je, danas se Zvonarjeva bolje prilagodila vetru nego ja“, rekla je Ivanovićeva posle poraza.

Srpska teniserka nije krila razočaranje, što zbog izgubljenog meča, što zbog nemogućih uslova za igru.

Bila sam razočarana posle meča, zaista sam želela titulu i smatrala sam da imam šansu to da da ostvarim, pogotovo što sam iz meča u meč igrala sve bolje i bolje. Ali, jednostavno, danas su bili takvi uslovi, na to nisam mogla da utičem. Da nije bilo vetra, možda bih i tada izgubila, nikad se ne zna, ali bih makar više uživala na terenu.

Ivanovićeva je objasnila da zbog jakog vetra nije imala kontrolu nad udarcima i da se njena protivnica bolje snašla u toj situaciji.

Bilo je teško kontrolisati loptu, to sam i rekla treneru. Kada je loptica išla u teren, nisam znala zašto je išla u teren. Kada je išla u aut, nisam znala zašto ide u aut. To me je nerviralo danas. Sreća prati hrabre i onima koji naporno rade - to se i isplati. To je bilo na njenoj (Zvonarjevoj) strani danas. Sledeći put, ko zna...“

Sedma igračica sveta objasnila je zašto danas nema dominantnih teniserki koje u kontinuitetu pružaju dobre igre i osvajaju turnire.

Teško je reći zašto nema velikih imena i kontinuiteta u igri. Ima dosta igračica koje ne mogu ništa da izgube i opasne su po svakog protivnika. Često se dešava da na početku turnira dobiju nekog od prvih nosilaca i zbog toga nema kontinuiteta, da su prvi nosioci uvek u polufinalu ili finalu. Ali, mislim da je to interesatno za nas i za gledaoce, jer se nikada ne zna ko će da osvoji turnir.

Sledeći turnir na kome Ivanovićeva učestvuje jeste turnir u Ki Biskejnu, gde će srpska teniserka pokušati da održi ritam dobrih igara.

Bitno je da u kontinuitetu nastavim sa dobrim igrama. Nebitno da li će to biti četvrtfinale, polufinale ili finale, bitno je da uđem u ritam mečeva“, rekla je Ivanovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve