Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.03.2009.

22:14

IV: Poraz Ane Ivanović u finalu

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da odbrani titulu na turniru u Indijan Veslu, pošto je u finalu izgubila od Ruskinje Vere Zvonarjeve 7:6 (7-5), 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Uslovi za igru bili su skoro nemogući, pošto je tokom celog meča duvao veoma jak vetar. Ana je izabrala ofanzivniji plan igre, napravila je 20 grešaka više (44-24) i samo 11 direktnih poena više (16-5). Ruskinja se, očigledno, opredelila za oprezniju varijantu, što joj se isplatilo. Zvonarjeva tokom celog turnira nije izgubila ni set.

Igra se, zbog neverovatno jakog vetra, svodila na sreću i puki slučaj, pošto je u katastrofalnim uslovima bilo teško sprovesti u delo bilo kakvu taktiku.

Adaptacija na novonastale uslove uopšte nije bila laka – obema teniserkama loptice su "bežale" kod servisa, otežavale svaki pokušaj napada, onemogućavale da predvide naredni potez rivalke...

Možemo reći da je srpska teniserka igrala agresivnije, tj. pokušavala je nekako da nadmudri vetar i udari svoj karakteristični ravni forhend ili da izađe na mrežu. To je za posledicu imalo neuporedivo veći broj grešaka Ivanovićeve – 29, naspram 12 Zvonarjeve.

Rezultatski, prvi set obeležili su preokreti. Ivanovićeva je povela sa 2:0, a Ruskinja preokrenula na 4:2, a Ana novim obrtom na 5:4.

Pri rezultatu 6:5, Ivanovićeva propušta tri set prilike, od toga je loptica dva puta bila veoma blizu linije. Ipak, Zvonarjeva je strpljivošću izborila taj brejk. U "dodatnom gemu" obe su bile nervozne i igralo se sa mnogo grešaka. Prva do set lopte stiže Ruskinja, Ana napada iz forhenda, ali pogađa mrežu i gubi set.

Vetar se na početku drugog seta malo primirio, pa se u nekolicini poena video pravi tenis. Ipak, to je bilo kratkog veka i vetar je ubrzo ponovo počeo da dominira igralištem.

Ivanovićeva je povela 2:0, ali to je bilo sve od nje. Zvonarjeva nije gubila živce, znajući da protiv vetra ne može da se bori. S druge strane, Anu je previše frustriralo što ne može da igra onako kako želi.

Šest narednih gemova osvaja Zvonarjeva i, mora se priznati, sasvim zasluženo dolazi do devetog trofeja u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

16 h

U fokusu

Vidi sve