Nova vest
Tenis

Subota, 14.03.2009.

19:51

Đoković: "Nisam malodušan"

Srpski teniser Novak Đoković smatra da kritike koje ga karakterišu kao malodušnog i čoveka koji lako odustaje uopšte nisu na mestu.

Izvor: B92, Reuters, tennistalk.com

Autor:B92, Reuters, tennistalk.com

Default images

„Svakako da nije prijatno kada ljudi govore o nečemu što nije istina, ali umoran sam od dokazivanja bilo čega. Igram tenis za sebe i uvek mi je zdravlje bilo prioritet. Tenis je bitan deo mog života sada, ali nije i jedini“, komentarisao je Đoković po ko zna koji put komentare koji ga optužuju da prečesto predaje mečeve. Poslednji primer je duel sa Endijem Rodikom u četvrtfinalu AO.

„To je samo reputacija koja kruži javnošću, ali ona nije opravdana. Ipak, svako ima pravo na mišljenje“, kaže treći teniser sveta.

Đoković ove nedelje brani titulu u Indijan Velsu, a na tom turniru dobio je 11 od poslednjih 12 mečeva.

„U poslednje dve-tri sezone igrao sam veoma dobro, naročito u Indijan Velsu, gde se osećam vrlo prijatno. Podloga mi u potpunosti odgovara i vreme je uvek lepo. Kada igrate dobro na jednom mestu, sledeće godine dođete sa više samopouzdanja i sa dodatnim motivom da uspeh ponovite“.

Podsetimo, Đoković je prošle sezone u polufinalu ubedljivo pobedio Rafaela Nadala (6:2, 6:3), a u finalu je bio bolji od Mardija Fiša – 6:2, 5:7, 6:3.

Đoković, ipak, ne želi da gleda u prošlost.

„Ne pokušavam ništa da odbranim. Uvek želim da napredujem, tako da ne obraćam previše pažnje na listu“.

Novakov prvi rival je Argentinac Martin Vasalo-Arhueljo, koji je trenutno 54. na ATP listi. Do sada se nisu sastajali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve