Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 02.03.2009.

14:23

Obradović: Idealni uslovi u Španiji

Teniska reprezentacija Srbije od ponedeljka u Benidormu trenira kompletna pred mečeve Dejvis kupa sa Španijom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipi se, posle Nenada Zimonjića, priključio i Novak Đoković nakon prošlonedeljnog uspeha u Dubaiju. Selektor Bogdan Obradović ocenio je da su uslovi u Benidormu idealni i nada se dobroj igri najboljih tenisera Srbije u duelu sa aktuelnim prvacima Dejvis kupa, od 6. do 8. marta.

"Savetnik Nikola Pilić i ja smo, pored naših treninga odgledali i rad španske reprezentacije. Kako stvari stoje Rafael Nadal i Felisijano Lopez su, posle povreda, spremni za predstojeći meč, pošto su trenirali sat i po bez pauze. Uslovi su i dalje idealni i očekujem da ovako kompletni, u dobrom raspoloženju dočekamo početak meča sa Špancima", izjavio je Obradović.

Srpski reket broj 3 Janko Tipsarević kaže da je 100 odsto spreman za predstojeće mečeve.

"Osećam se stvarno odlično. Zadovoljan sam i igrom, ali jednostavno na turnirima od početka sezone nisam baš imao puno sreće sa žrebom. Uslovi u Benidormu su sjajni, hotel je najbolji od svih u kojima smo boravili i zahvalan sam Savezu na uslovima koji su nam obezbeđeni."

"Sama podloga je klasična španska šljaka, malo brža nego na ostalim terenima i sa tendencijom da bude još vrža do početka meča. To je nešto što nama savršeno odgovara i iako su Španci favoriti na papiru, mislim da nismo bez šansi u ovom duelu. Viktor igra odlično, šta reći o Novaku koji je osvojio Dubai ili o Zimonjiću koji igra na ekstra kvalitetnom nivou. Možemo da pobedimo", istakao je Tipsarević.

Srpska reprezentacija, svakog drugog dana ima identičan raspored. Zavisno od doručka, ustajanje je zakazano za između 8 i 9 časova. Posle doručka se ide na prepodnevni trening u 11 časova u trajanju od dva sata, sledi ručak, pa popodnevna pauza. Popodnevni trening traje do 16 do 18 časova, a reprezentativci imaju odmor do i posle večere koja je u 20,30 časova.

Teren i čitav stadionski kompleks „Tera mitika“ izgrađen je na padini brda koje čini prirodnu granicu Benidorma. Unutar zabavnog kompleksa podignuto je velelepno montažno zdanje, na laganoj konstrukciji i seže do 25 metara. Napravljen je mali broj VIP boksova, i veliki broj mesta za sedenje publike, a lični osećaj nelagodnosti na vrhu tribina niko ne može da sakrije.

Žreb za mečeve između Španije i Srbije biće obavljen u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve