Nova vest
Tenis

Nedelja, 01.03.2009.

23:40

JJ i AI protiv sestara Vilijams

Utorak rano ujutro po našem vremenu (1:30) u njujorškom ’Medison skver gardenu’ po dve najbolje srpske i američke teniserke igraće turnir „Kup Bili Džin King“.

Izvor: B92, www.novosti.rs

Autor:B92, www.novosti.rs

Default images

Jankovićeva u polufinalu igra protiv Venus Vilijams, a Ana Ivanović sa Serenom. „Smatram da su ove četiri devojke one koje će deliti među sobom najvrednije trofeje i vodeće pozicije narednih godina. Lično, Serenu vidim kao onu koju treba pobediti, jer kad igra svom snagom ona je bez sumnje najbolja na svetu“, rekla je legendarna teniserka B. Dž. King (65).

Polufinalni dueli igraće samo po jedan set, dok će se pobednice na dva dobijena seta u finalu boriti za pehar i premiju od 1,2 miliona.

Pored niza komplimenata na račun učesnica, Bili Džin King nije propustila priliku da skrene pažnju na nedostatke i posavetuje srpske šampionke.

„Jankovićeva i Ivanovićeva su odlične, ali su veoma mlade. Da biste bili broj 1 morate da platite svoje dugove, da naučite na sopstvenim greškama i tek tada ste spremni za najveća dela. Jelena je teniserka kojoj nedostaje oružje, nešto što će je izdvajati od ostalih. Ona to zna i radi na tome. Već je na mnogo višem fizičkom nivou, ali joj i dalje nedostaje to nešto. Kad bih radila s njom i pokušala da joj pomognem, pitala bih je: „Za šta smatraš da bi trebalo da bude tvoje oružje? Ako ga uopšte imaš“. Kad je u pitanju Ana, ona mora da bude opuštenija. Mnogo opuštenija. Ne sme da ima toliki grč tokom igre, jer je on sputava da se vrati u meč kad stvari ne krenu dobro. Psihologija je definitivno njen najveći problem“, smatra Bili Džin King, poznata po stalnoj borbi za progres i popularizaciju belog sporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve