Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.02.2009.

19:22

Serena bolja od Ivanovićeve

Srpska teniserka Ana Ivanović izgubila je od Amerikanke Serene Vilijams rezultatom 6:4, 6:4 u četvrtfinalu turnira u Dubaiju.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Meč je trajao 1 čas i 24 minuta. Sada je skor u međusobnim susretima 2-0 za mlađu Vilijamsovu, koja će u polufinalu igrati sa starijom sestrom Venus. Serena je, generalno gledano, bolje odigrala, a u drugom setu je uspela da preokrene rezultat posle zaostatka 1:4 i dođe do trijumfa. Ani je turnir u UAE bio prvi sa novim trenerom Kregom Kardonom. Osvojila je 200 WTA bodova i 40 hiljada dolara.

U prvom setu igralo se u naletima. Ivanovićeva je stegnuto počela meč, a Serena je osvojila početnih sedam poena i relativno lako je došla do brejka prednosti. Obe teniserke igraju agresivno sa osnovne linije i poene je uglavnom osvajala ona koja je diktirala tempo, koja je napadala. Ivanovićeva je na taj način, ofanzivom, napravila preokret i povela 3:2.

Ipak, usledio je novi obrt, Serena je bolje birala udarce i uvek je bila bliža brejku nego Ana.

Pri rezultatu 5:3 Ivanovićeva je spasla jednu set loptu, ali je Amerikanka u narednom gemu servirala za osvajanje prvog seta. Iako je Ivanovićeva dva puta sjajno riternirala, Vilijamsova je sve vreme držala kontrolu u gemu i servis-vinerom je iskoristila treću set loptu – 6:4.

Ivanovićeva je najbolje igrala kada je protivnica imala brejk loptu i uspela je da neutrališe 11 od 15 u celom meču. Upravo taj kvalitet doneo je srpskoj igračici prednost na početku drugog seta.

U prva dva gema na svoj servis spasla je brejk lopte, a uspela je da napravi brejk za vođstvo 3:0. Ipak, Vilijamsova se nije predavala, a gemovi na njen servis su u većini slučajeva bili manje neizvesni.

Može se reći da je presudan bio sedmi gem drugog seta, kada je Serena anulirala brejk zaostatka. Ana je spasla tri brejk lopte odličnim servisima, ali ju je isti udarac izdao neposredno posle toga. Dvema uzastopnim duplim servis greškama Ivanovićeva poklanja Vilijamsovoj gem i psihološku prednost.

Amerikanka je delovala poletnije, rastrčala se po terenu i do kraja nije dozvolila Ani povratak u meč – 6:4, 6:4.

Serena će u polufinalu igrati sa sestrom Venus, koja je pobedila Jelenu Dementijevu 6:3, 6:3. Drugi polufinalni par čine Viržin Razano i Kaja Kanepi. Francuskinja je savladala Veru Zvonarjevu 7:5, 7:6, a Kanepijeva je dobila Jelenu Vesninu sa 6:3, 7.5.

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od dva miliona dolara, a pobednici će pripasti 350 hiljada i 800 WTA bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

14 h

U fokusu

Vidi sve