Nova vest
Tenis

Utorak, 17.02.2009.

20:02

Ram: "ATP i WTA moraju da reaguju"

Izraelski teniser Endi Ram apelovao je na WTA i ATP da ukinu ili kazne turnire na kojima je potencijalnim učesnicima zabranjeno da igraju.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Ramova sunarodnica Šahar Per nije dobila vizu za UAE, gde je trebalo da se takmiči u Dubaiju, a organizatori su kao razlog za taj postupak naveli „sigurnost na turniru“. „Ukidanje turnira je poslednja stvar koju iko želi. Ipak, to je veliki turnir i mora se pronaći način da i Izraelci i svi mogu da učestvuju. Možda bi trebalo otakazati turnir ili ih novčano kazniti".

"U svakom slučaju, treba nešto preduzeti kako se isto ne bi ponovilo sledeće godine. ATP i WTA moraju da preuzmu odgovornost", dodao je 28-godišnji Ram.

Ram se prijavio za vizu za muško nadmetanje u Dubaiju naredne sedmice, a cela teniska javnost željno iščekuje epilog. Razlog za iskazanu netrplejivost je jeste rat Izraela i Palestine.

“Čekamo odluku u vezi sa vizom Endija Rama. Očigledno je da sada postoji šanza za UAE da donese pravu odluku”, izjavio je portparol ATP-a.

Izraelac očekuje da će rešenje ići u njegovu korist.

“Nadam se da će vlada UAE ili čelnici turnira učiti iz svojih grešaka i dozvoliti mi da igram. Situacija je sloćena zbog rata u Izraelu. Razumem njihovu odluku, ali ako organizuju veliki turnir i ne primaju igrače po rangu… To je greška”.

Endi Ram je specijalista za dubl, a ukupno je osvojio 15 turnira, uključujući i Australijen open prošle godine sa Jonatanom Erlihom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve