Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 16.02.2009.

23:00

Troicki: "Pao mi je kamen sa srca"

Srpski teniser Viktor Troicki izjavio je da mu je pao kamen sa srca nakoj pobede nad Aleksandrom Kudrjavcevim.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Troicki, koji je postavljen za prvog nosioca, pobedio je na čelendžeru u Beogradu 196. igrača sveta Rusije sa 2:1 (6:7, 6:3, 7:6). Nakon duela Troicki je rekao da je bio pod velikim pritiskom. Drago mi je da sam uspeo da trijumfujem, presrećan sam zbog pobede; da se dogodilo suprotno razočarao bih i sebe i publiku. Po završetku meča kao da mi je pao kamen sa srca“, rekao je Viktor.

„Meč je bio dosta težak. Znao sam da je Kudrijacev opasan protivnik, iako su svi mislili da ću meč dobiti lako i da sam i pre meča pobednik. Aleksandra znam od ranije i po mom mišljenju on je igrač sa najbržim udarcem na turniru, znao sam da je komplikovano igrati protiv takvih udarača kao što je on, naročito na ovako brzoj podlozi.

Nije mi davao ritma, udarao je iz sve snage i nisam došao do svoje igre tokom celog meča. Žao mi je što nisam iskoristio šanse koje sam imao u prvom setu – tri brejk lopte kod 6:5, vodio sam i u taj breku i na kraju mu dao taj set. Servirao sam jako dobro tokom celog meča, ali ne mogu reći da sam igrao sjajno, čak sam bio bolji ovih dana na treninzima.

U borbi za ulazak u četvrtfinale Viktor (23 godine) će se sastati sa vršnjakom Amerikancem Brendanom Evansom koji je na startu ove sezone osvojio čelindžer u Novoj Kaledoniji i igrao finale čelindžera u Dalasu prošle nedelje gde je savladao i zemljaka Amera Delića.

„Evansa znam od svoje 13 godine. Vršnjaci smo, bio je najveća nada Amerike u našoj generaciji, puno se o njemu pričalo, ali mu nije krenulo sjajno u seniorskoj konkurenciji. Pobeđivao sam ga na juniorskim turnirima, u profesionalnoj konkurenciji se još nismo sastajali. Podloga je brza, komplikovana i njemu više odgovara, ali se nadam da ću doći do pravog ritma, do svoje igre i do pobede“, zaključio je Troicki i dodao da povredu koju je imao u Zagrebu više ne oseća i da se nada da će tako i ostati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve