Nova vest
Tenis

Subota, 07.02.2009.

17:22

Fed kup: Srbija - Japan 2:0

Teniska reprezentacija Srbije posle prvog dana takmičenja u Fed kupa vodi protiv Japana sa 2:0

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle prvog poena za Srbiju koji je, trijumfom u meču sa Ai Sugijamom, obezbedila Ana Ivanović, i u drugom meču dana reprezentativke Srbije su izvojevale laku i ubedljivu pobedu. Treći reket sveta Jelena Janković vrlo lako je pobedila japansku teniserku Ajumi Moritom, 77. na WTA listi, sa 2:0, po setovima 6:1, 6:0.

Trijumf Srpkinje ni jednog trenutka nije dolazio u pitanje, a JJ je osamnaestogodišnjoj Japanki prepustila samo prvi gem u meču. Od tada Jelena preuzima kontrolu i sa 12 uzastopno osvojenih gemova donosi drugi bod Srbiji u Federejšn kupu.

Teniskoj reprezentaciji Srbije je nakon današnje dve pobede potreban još samo jedan bod da bi obezbedila i konačni trijumf nad Japankama u prvom kolu Svetske B grupe Federejšn kupa.

"Iskreno, poseban je osećaj igrati pred porodicom, prijateljima i ovakvom publikom. Uzbuđena sam što sam uspela da pobedim i donesem drugi bod ekipi. Potreban nam je još jedan da idemo dalje", izjavila je JJ posle meča.

Srpsku teniserku u nedelju od 14 sati očekuje duel sa Ai Sugijamom, koju je do sada u karijeri pobedila tri puta.

"Nadam se da ću sutra uspeti još jednom da pobedim. Očekujem težak meč. Igrala sam tri puta protiv Sugijame i sva tri puta pobedila, nadam se da ću i sutra biti na nivou i pružiti maksimum", poručila je Jankovićeva.

"Psihološki je veoma teško podneti dva poraza na startu meča. Ipak, sutra je novi dan i verujem da može doći do preokreta", izjavio je selektor Japana Ueda Minoru.

"Sve sam pokušala, čak sam na startu imala i nekoliko dobrih šansi, ali Jelena igra previše dobro", rekla je Morita.

Tim Srbije od plasmana u sledeću fazu takmičenja deli još jedna pobeda. Prvu meč loptu imaće Jankovićeva, a u slučaju da konačan pobednik ne bude odlučen na tom meču igraće Ana Ivanović i Ajumi Morita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve