Nova vest
Tenis

Petak, 06.02.2009.

12:37

FK: Ivanović - Sugijama na startu

Reprezentacija Srbije u subotu startuje u Svetskoj B grupi FED kupa, a prve će na teren „Beogradske arene“ u 14 časova izaći Ana Ivanović i Ai Sugijama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle Ivanovićeve, prvi srpski reket Jelena Janković sastaje se sa Ajumi Moritom, dok se u nedelju igraju mečevi između Jankovićeve i Sugijame i Ivanovićeve i Morite, a ukoliko bude bilo potrebno, biće odigran dubl meč.

Ivanovićeva i Sugijama su do sada igrale jednom u Tokiju u 1/16 finala na tepihu i pobedila je srpska teniserka sa 6:3, 6:0, dok se Jankovićeva nije do sada sastajala sa Moritom.

Najbolje srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović posle žreba su izjavile da je važno da Srbija prvog dana povede sa 2:0 i na taj način otvori put ka pobedi, odnosno plasmanu u drugo kolo.

„Subota je veoma važan dan i pokušaćemo da ostvarimo pobede u oba singl meča. Nije bilo važno koja od nas će prva izaći na teren, samo je bitno da Ana i ja damo maksimum. Pored toga, imaćemo na našoj strani publiku, tako da se nadam najboljem“, rekla je Jankovićeva.

Treća igračica sveta dodala je da do sada nije imala prilike da se uveri u kvalitet svoje protivnice, ali da će tokom samog meča odrediti taktiku.

„Uočiću njene slabosti i vrline i odrediću pravu taktiku“, poručila je Janković i dodala da će se potruditi da upravo ona drugog takmičarskog dana u meču sa Ai Sugijamom osvoji treći poen i ukupnu pobedu za Srbiju.

„Ne treba potceniti nijednog protivnika. Fed kup je specifično takmičenje koje zavisi od više faktora i zato ćemo se Ana i ja skoncentrisati na prvi dan, a posle ćemo razmišljati kako dalje“, rekla je Jankovićeva.

Osma teniserka sveta Ana Ivanović igraće prvi meč protiv 26. igračice sveta Sugijame.

„Važno je samo da od samog starta krenemo agresivno na protivnice i već prvog dana steknemo prednost od 2:0“, rekla je Ivanovićeva.

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš istakao je da je žreb bio samo formalnost, jer su se praktično parovi znali i ranije.

„Bilo je neizvesno samo pitanje rasporeda mečeva. Ono što je za nas najvažnije jeste činjenica da su devojke maksimalno motivisane za ovaj meč i da u samoj ekipi vlada prava pobednička atmosfera“, tvrdi Vraneš.

Pored Jankovićee i Ivanovićeve, u ekipi su i Ana Jovanović i Bojana Jovanovski, koja zbog prehlade nije mogla da prisustvuje konferenciji za novinare.

„Bojana ima virusnu prehladu koja će, nadamo se, do nedelje biti sanirana“, rekao je Vraneš.

Najbolja igračica Japana, Sugijama, naglasila je da dolazak oko 20.000 navijača u „Beogradsku arenu“ predstavlja svojevrsni pritisak za srpske igračice.

„Očekivanje publike može da bude veliki teret za igrača i zbog toga bi moja ekipa mogla da bude i u prendosti nad Srbijom“, ocenila je Sugijama uz konstataciju druge teniserke Japana, Morite, da su srpske teniserke Janković i Ivanović za nju previše jake.

Selektor Fed kup tima Japana Minoru Ueda zadovoljan žrebom poručio je da je njegova ekipa puna samopouzdanja, s obzirom da Sugijama igra startni meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve