Nova vest
Tenis

Petak, 30.01.2009.

11:28

AO: Krunićeva u finalu dubla!

Srpska teniserka Aleksandra Krunić plasirala se u finale juniorskog Australian Opena u konkurenciji ženskih dublova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Petnaestogodišnja teniserka, koja je rođena u Moskvi ali je izabrala da igra za Srbiju, zajedno je sa Poljakinjom Sandrom Zanjevskom savladala druge nositeljke Beatris Gumulju (Indonezija) i Nopavan Lerčivakarn (Tajland) sa 6:2, 7:6 (7:2). Protivnice srpsko-poljskom dublu u finalu biće Amerikanka Kristina MekHejl i Hrvatica Ajla Tomljanović.

Meč je trajao sat vremena i pet minuta, a prvi set Srpkinja i Poljakinja dobile su za samo 23 minuta igre.

Drugi set doneo je nešto više uzbuđenja, pošto je pitanje pobednika rešeno tek u taj-brejku. Krunićeva i Zanjevska bolje su koristile prvi servis (73% poena osvojeno na prvi servis, naspram 57% Gumulje i Lerčivakarnove), a obe strane su realizovale po dve od četiri brejk prilike. Taj-brejk je ubedljivo pripao Krunićevoj i Zanjevskoj sa 7:2.

U drugom polufinalu, šeste nositeljke Amerikanka Kristina MekHejl i Ajla Tomljanović iz Hrvatske savladale su Australijanke Izabelu Holand i Seli Pirs sa 6:4, 4:6, (10:8).

Finale ženskog juniorskog dubla trebalo je da se igra u petak uveče po lokalnom vremenu, ali će termin biti promenjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve