Nova vest
Tenis

Četvrtak, 29.01.2009.

11:47

AO: Krunićeva u polufinalu dubla!

Srpska teniserka Aleksandra Krunić ušla je u polufinale juniorskog Australian Opena u konkurenciji ženskih parova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Petnaestogodišnja Moskovljanka koja predstavlja našu zemlju zajedno sa Poljakinjom Sandrom Zanjevskom pobedila je rusku kombinaciju viktorija Kamenskaja, Karina Pimkina 6:4, 6:7 (6-8) i 10-8 u produženom taj-brejku. U borbi za mesto u finalu Krunićeva i Zanjevska igraju sa drugim nositeljkama Beatris Gumulja iz Indonezije i Nopavan Lerčivakarn sa Tajlanda.

Par iz jugoistočne Azije prošao je četvrtfinale pošto su Britanka Lora Robson i Beloruskinja Ana Orlik predale meč.

U drugom polufinalu Australijanke Izabela Holand i Seli Pirs igraju sa šestim nositeljkama Amerikankom Kristinom MekHejl i Hrvaticom Ajlom Tomljanović.

Srpsko-poljska kombinacija zasluženo je dobila meč, koji je trajao 99 minuta, jer je ostvarila brejk više, uz osam poena prednosti (80-72), ostvarenu prilikom prijema servisa.

U prvom setu pobednički par bio je upadljivo bolji, u drugom igralo se potpuno ravnopravno, dok su tokom produženog taj-brejka 15-godišnja Aleksandra i 16 meseci starija Sandra bile u konstantnom vođstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve