Nova vest
Tenis

Utorak, 27.01.2009.

15:44

Rodik na Federera, Dokićeva ispala

Devetog dana Otvorenog prvenstva Australije u tenisu poznati su prvi polufinalni parovi u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Branilac titule Novak Đoković završio je takmičenje pošto je zbog iscrpljenosti predao meč Endiju Rodiku. Meč je odigran na temperaturi od preko 40 stepeni, a Đoković je posle meča objasnio da se nije dobro osećao i da nije mogao da se izbori sa sopstevnim telom. Rodik će u polufinalu igrati sa Rodžerom Federerom, koji je u tri seta počistio Argentinca Huana Martina del Potra.

Drugi polufinalni par biće poznat posle mečeva između Španca Rafaela Nadala i Francuza Žila Simona, odnosno Španca Fernanda Verdaska i prošlogodišnjeg finaliste Žoa Vilfreda Conge, koji su na programu u sredu.

U ženskoj konkurenciji, pobednica nad Jelenom Janković, Francuskinja Marion Bartoli, poražena je sa 2:0 od Ruskinje Vere Zvonarjeve, dok je Dinara Safina prekinula seriju Jelene Dokić.

U preostalim četvrtfinalnim susretima sastaće se drugi nosilac Serena Vilijams i Svetlana Kuznjecova, dok će Jelena Dementijeva igrati sa Karlom Suarez Navaro.

U juniorskoj konkurenciji, Aleksandra Krunić je poražena u singlu, dok je u dublu zabeležila pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve