Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.01.2009.

07:38

Vemić stao u drugom kolu miksa

Dušan Vemić okončao je takmičenje na Australian Openu porazom u drugoj rundi turnira mešovitih dublova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vemić i Italijanka Flavija Peneta izgubili su od Francuskinje Aliz Korne i Brazilca Marsela Mela rezultatom 6:3, 4:6, 10:4. U četvrtfinalu protivnici će im biti bolji iz duela Mare Santanđelo (Italija) i Simona Aspelina (Švedska) sa Česima Ivetom Benešovom i Lukašom Dlouhim, koji je na programu u ponedeljak ujutro.

Peneta i Vemić nisu uspeli da iskoriste umor Aliz Korne, koja je neposredno pre ovog meča ispustila dva brejka prednosti u ključnom setu meča sa Dinarom Safinom.

Već u prvom setu Korne i Melo su dominirali i stekli prednost. Drugi set počeo je loše za srpsko-italijansku kombinaciju, uz brejk već u trećem gemu, ali su uspeli da ga odmah vrate.

U petom gemu Vemić je servirao i dozvolio svojim greškama rivalu da stekne dve brejk-lopte, kada je iskalio bes na reketu. Izgleda da je to donelo rezultat – najpre je gem odbranjen, a zatim su Vemić i Peneta sigurno stigli do seta – 6:4.

U taj brejku Korne i Melo su vodili 2-0, usledila su dva poena za srpsko-italijansku kombinaciju, ali je ostatak meča protekao u znaku Francuskinje i Brazilca. Jedina dva preostala poena Vemić i Peneta su osvojili za 7-3 i 8-4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve