Nova vest
Tenis

Sreda, 21.01.2009.

04:55

Đoković ubedljivo do trećeg kola!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijen opena, pošto je savladao Francuza Žeremija Šardija rezultatom 7:5, 6:1, 6:3.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Impresivno je Đoković odigrao drugi i najveći deo trećeg seta, što će mu sigurno podići sampouzdanje pred nastavak turnira. U trećem kolu čeka ga Amer Delića, koji je bio bolji od 28. nosioca Pol-Anri Matjea sa 1:6, 3:6, 6:3, 7:6, 9:7. Đoković je sa Delićem igrao jednom, prošle sezone na Vimbldonu bilo je 6:3, 3:6, 6:3, 7:6 za Novaka.

Slobodno se može reći da je Đoković prvi set dobio na iskustvo, uprkos tome što je Šardi isto godište. Novak ipak ima mnogo više Gren slem mečeva iza sebe i to mu je pomoglo u završnici.

Tokom celog seta nije bilo nijedne brejk prilike, Francuz je bio za nijansu agresivniji, ali bez efekta na semaforu, pošto je Novak vrlo lako dobijao gemove na svoj servis. U presudnom 12. gemu Šardi je dva puta poslao loptu u mrežu iz forhenda, a Đoković je ceo taj gem odigrao strpljivo i sveo je rizik, a samim tim i greške, na minimum.

Ako je prvi set izvojevan 'na mišiće', preostala dva bila su dijametralna suprotnost. Đoković je na razne načine dolazio do poena i tako otežavao rivalu da predvidi njegov naredni potez. Novak je u tim trenucima podsetio na prošlogodišnje mečeve iz Melburna, prevashodno sigurno osvojenim servis-gemovjma.

Posebno raduje Đokovićev 'govor tela', koji je posle duže vremena bio ohrabrujući, videlo se da je motivisan i željan dobrog rezultata.

Na kraju, rutinska pobeda Novaka posle 1 časa i 43 minuta igre.

Đoković je posle meča rekao da ga vežu lepe uspomene na Melburn, pošto je tu osvojio prvi, i za sada jedini, Gren slem turnir.

"Osećam se veoma dobro dok igram na ovom turniru, pošto imam lepa sećanja od prošle godine. Bilo je nezgodno u prvom kolu, ali u duelu sa Šardijem je bila drugačija slika. U drugom setu sam zaista dobro odigrao i naterao Šardija na kapitulaciju. On je mlada nova nada, ima odličan servis i dobar je sa osnovne linije, poznajemo se još iz juniorskih dana, ali uspeo sam da pobedim jer sam sve vreme zadržao fokus".

Na pitanje da prokomentariše promenu marke reketa (sa Vilsona na Hed) pred početak sezone, Đoković je odgovorio pola u šali, a pola u zbilji:

"Mislim da je ovo 235. put da sam čuo to pitanje u poslednje dve nedelje. Sve što mogu da kažem je da pokušavam da pronađem ritam, a danas sam dobro odigrao".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve