Nova vest
Tenis

Subota, 10.01.2009.

19:02

Mari osvojio Dohu

Škot Endi Mari osvojio je devetu titulu u karijeri na ATP turniru u Dohi, gde je u finalu lako savladao Endija Rodika 6:4, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovo je šesti put u devet mečeva da je mladi Britanac slavio protiv Amerikanca, a treći put uzastopno. Pobeda Marija je utoliko veća što su postojali strahovi da neće igrati zbog bolova u leđima prouzrokovanih mečom sa Rodžerom Federerom. Svetski broj četiri blistao je tokom čitavog meča, i nije izgubio nijedan servis gem.

Na početku meča viđena je ujednačena igra, ali je onda Mari počeo da nastupa agresivnije u petom gemu, kada mu odličan forhend donosi i brejk, koji je bio dovoljan da set završi 6:4. U prvom setu Amerikanac je osvojio samo pet poena na servis protivnika.

Mari je u drugom setu bio dominantan, dok je najveći otpor Rodik pružio u drugom gemu, kada je imao 0:30 na Marjiev servis. Škot je potom osvojio nekoliko poena uzastopno, uzeo gem, a potom napravio i dva brejka. Jedinu brejk priliku Rodik je imao u poslednjem gemu, ali je Mari prvo odservirao as, a potom i demonstrirao ubitačni bekhend, ne bi li meč završio u svoju korist 6:4, 6:2. Koliko je Mari bio siguran govori i podatak da je imao fenomenalna realizacija poena na prvi servis, preko 80 odsto.

"Prošla godina je bila sjajna za mene, a nadam se da ću u istom stilu igrati i ove sezone", rekao je Marej posle meča.

Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 1.110.250 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve