Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 05.01.2009.

20:11

HK: Pobede Nemačke i Slovačke

U ponedeljak su odigrani mečevi grupe A Hopman kupa, a pobede su zabeležili Nemačka i Slovačka.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

U duelu 'pancera' i Australije presudio je dubl. Prvo je Sabina Lisicki dobila Kejsi Delakvu, Lejton Hjuit je savladao Nikolasa Kifera, a onda je u igri parova bilo 6:7, 6:3, 10:5 za Lisicki i Kifera. Slovaci su sa 3:0 pobedili SAD – Dominika Cibulkova je savladala Megan Šonesi, Dominik Hrbati nadigrao je Džejmsa Blejka, a slovački dubl takođe je bio uspešniji od američkog.

U nemačko-australijskom dvoboju bilo je vrlo uzbudljivo, pošto su svi mečevi okončani u tri seta.

U Bursvud domu u Pertu okupilo se više od 7000 gledalaca, ali u prvom meču nisu imali razloga za slavlje – Sabina Lisicki pobedila je Kejsi Delakvu sa 4:6, 6:2, 7:5, iako je domaća teniserka vodila sa 5:3 u odlučujućem setu. Delakva nije izdržala pritisak i izgubila je 12 od poslednjih 13 poena u meču prepustivši vođstvo nemačkoj ekipi.

Potom su na teren izašli Hjuit i Kifer, a Lejton je igrao prvi meč posle 146 dana pauze zbog operacije kuka. I pored toga, Hjuit je bio bolji od Kifera – 6:7 (6-8), 6:3, 6:2. U presudnom dublu nemački par bio je uspešniji i došao je do vrednog trijumfa.

U okršaju Slovačke i branioca titule SAD-a bilo je znatno manje neizvesnosti. Za malo više od jednog časa igre Cibulkova je nadigrala Šonesijevu sa 6:2, 6:2. Treba. Doduše, uzati u obzir da je Šonesijeva od povrede kolena prošlog januara odigrala samo pet mečeva.

Iznenađenje dana priredio je Hrbati, sada 250. teniser na ATP listi, koji je pobedio 10. igrača sveta Džejmsa Blejka sa 6:3, 4:6, 7:6 (7-1).

U utorak se u okviru grupe B sastaju Francuska (Simon, Korne) – Italija (Peneta, Boleli) i u sklopu grupe A Australija - Slovačka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve