Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 05.01.2009.

15:02

Brizbejn: Prošao Verdasko

Španac Fernando Verdasko plasirao se u durgo kolo ATP turnira u Brizbejnu, pošto je savladao Australijanca Bernarda Tomića 6:4, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Treći nosilac turnira bio je dominantan tokom čitavog meča, koji je trajao sat i četiri minuta, i Australijanac, uz svega 42 osvojena poena, nije imao nikakve šanse da se odupre izvrsnoj igri sa osnovne linije Verdaska. Verdasko je napravio čak 13 brejk prilika, od kojih su mu četiri bile dovoljne za lak i zaslužen trijumf.

Kipranin Markos Bagdatis poražen je u prvom kolu turnira of Finca Jarka Nieminena 5:7, 6:1, 6:4. Bivši svetski broj osam nameravao je da započne svoj povratak među 20 najboljih na svetu dobrim rezultatom u Brizbejnu, ali ga je tokom meča mučila povreda noge, zbog koje je igrao dosta slabije u drugom i trećem setu.

Bagdatisu je takođe odmogao i veoma loš procentas prvog servisa, svega 49 odsto. Posle meča, Kipranin je zaključio da mu je potrebno još mnogo rada, ne bi li se vratio u formu.

"Još uvek nisam sasvim spreman, i moraću da poradim na svojo kondiciji u naredne dve nedelje, ako mislim da budem ozbiljan takmičar na Ozi Openu", rekao je Bagdatis.

Osmi nosilac turnira Radek Štepanek lako je savladao Rusa Igora Kunjicina 6:2, 6:2. U meču koji je trajao sat vremena i šest minuta, Rus je pružio veoma slab otpor agresivnom Štepaneku, i nije uspeo da izbori nijednu brejk priliku.

Jirgen Melcer iz Austrije napravio je iznenađenje, pošto je savladao šestog nosioca turnira Mardija Fiša u tri seta, 6:4, 4:6, 7:6 (4) u napetom meču koji je trajao gotovo dva i po sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve