Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.12.2008.

23:21

Proglašeni najbolji mladi teniseri

Teniski savez Srbije je na svečanosti u hotelu Hajat proglasio najbolje igrače za 2008. godinu u konkurencijama do 12, 14, 16 i 18 godina.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Takođe, Savet je dodelio i specijalna priznanja najboljim selekcijama i pojedincu kao i nagradu kompaniji Delta holding za poseban doprinos omladinskom tenisu.

Pre tri godine TSS je razvio program i strategiju podrške mladim teniserima sa željom da iskoristi popularnost ovog sporta i obezbedi kontinuitet vrhunskih rezultata srpskog tenisa. Savez je najtalentovanijoj deci pružio stručnu podršku i materijalnu pomoć i rezultati nisu izostali jer su naši juniori ostvarili visoke plasmane i kao pojednici i kao ekipe.

Za najbolje mlade tenisere proglašeni su u konkurenciji do 12 godina: Petar Čonkić (prvak Srbije do 12 godina u dvorani i na otvorenom) i Dejana Radanović (šampion Srbije do 12 godina i prva na rang listi TSS do 12 godina); do 14 godina, Miki Janković (letnji prvak Srbije do 14 godina), Tamara Čurović ( 206. na ITF listi u konkurenciji do 18 godina) i Natalija Kostić (dvoranski i letnji prvak Srbije u konkurenciji do 14 godina); do 16 godina: Danilo Petrović (prvak Srbije do 16 godina u dvorani i na otvorenom) i Aleksandra Krunić (85. na ITF rang listi, pobednica ITF turnira II kategorije u Mađarskoj, najmlađa pobednica ITF Women’s turnira u svetu u 2008); do 18 godina: Filip Krajinović (najbolje rangirani igrač iz Srbije na ITF listi -14. mesto u konkurenciji do 18 godina, polufinalista dva juniorska Grand slam turnira i polufinalista Challenger turnira čiji je nagradni fond 50.000) i Bojana Jovanovski (9. na ITF rang listi do 18 godina, pobednica tri 10.000 $ ITF Women’s turnira, trenutno je 373. na WTA listi, seniorski dvoranski iletnji prvak države).

Ovogodišnja nagrada ‘’Za najveći napredak’’ otišla je u ruke Nikoli Milojeviću koji je fenomenalnim rezultatima došao do prvog mesta u Evropi u konkurenciji do 14 godina.

Kao naročitu zahvalnost za doprinos razvoju omladinskog tenisa i za veliku pomoć pruženu Teniskom savezu Srbije kroz podršku reprezentacijama i organizaciji takmičenja nagradu dobio je Delta holding.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve