Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.11.2008.

14:09

Đoković: "Ovo je kao gren slem"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sezonu koju je počeo osvajanjem svog prvog gren slem turnira, Otvorenog prvenstva Australije, Novak Đoković je okončao podjednako trijumfalno, pošto je prvi put u karijeri osvojio završni godišnji masters turnir. "Presrećan sam zbog ove titule. Ovo je za mene veliki uspeh. Pobedio sam na turniru na kome su učestvovala osmorica najboljih tenisera sveta, a to samo po sebi najbolje govoru o kvalitetu takmicenja i protivnika", rekao je Đoković nakon pobede u finalu protiv Rusa Nikolaja Davidenka rezultatom 6:1, 7:5.

Na istom turniru Đoković je prošle godine imao sva tri poraza u grupi i nije dobo ni jedan set, ali mu je to iskustvo sada očigledno bilo veoma dragoceno.

Za trijumf na mastersu pripala mu je nagrada od 1,34 miliona dolara, a malo mu je nedostajalo da sezonu završi kao drugi igrač sveta. Sada ima samo deset bodova manje od Rodžera Federera i sigurno ima razloga da žali zbog opuštanja u meču protiv Žoa Vilfreda Conge koji je izgubio posle dobijenog prvog seta.

"Zbog kvaliteta tenisera protiv kojih sam igrao ovaj turnir može da se izjednači sa gren slem takmičenjem. Nije bilo lakog protivnika, a želim da čestitam Davidenku koji je odličnim igrama zaslužio da se nađe u finalu. Dokazao je da treba da bude među pet najboljih tenisera sveta", rekao je Đoković, koji je posebno zahvalio publici na velikoj podršci.

Ruski teniser, koji je u polufinalu lako savladao favorizovanog Endija Marija, bio je razočaran porazom, ali je čestitao Đokoviću.

"Da biste pobedili Đokovića morate da igrate savršeno, veoma brzo i bez grešaka. Mislio sam da ću to moći da ostvarim, jer obično igram brzo i imam dobru kontrolu. Danas je, međutim, bez greške odigrao Đoković. Sve u svemu, ovo je za mene bio veoma težak dan", rekao je Davidenko.

Masters turnir će posle četiri godine održavanja u Šangaju, od naredne sezone biti organizovan u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve