Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.11.2008.

08:34

Trijumf Zimonjića i Nestora u dublu

Srpsko-kanadski par Zimonjić-Nestor osvojio je Masters turnir u Šangaju pobedom u finalu nad američkim parom, braćom Bobom i Majkom Brajanom sa 7:6 (3), 6:2 .

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zimonjić i Nestor su ovom pobedom smenili braću Brajan na prvom mestu svetske rang liste dublova. Srpsko-kanadski tandem savladao je Amerikance za samo 73 minuta i tako ih onemogućio da i četvrtu uzastopnu godinu zaredom završe na prvom mestu liste dublova. Pre turnira u Šangaju, Nestor i Zimonjić su za braćom Brajan zaostajali 31 poen.

"Pre svega bih želeo da se zahvalim Daniju, jer da nije bilo njega ne bi bilo ni ovog uspeha, a ni moje prve grend slem titule", rekao je
Zimonjić posle trijumfa, koji se zahvalio i navijačima iz Srbije.

"Velika je čast predstavljati tako malu zemlju i to kao najbolji na svetu. Veoma sam srećan što će im ova pobeda doneti barem malo radosti", istakao je Zimonjić i dodao da jedva čeka novu sezonu, koja će početi posle nešto manje od dva meseca pauze.

U individualnom poretku Zimonjić je sezonu završio na prvom mestu, pošto je odigrao manje turnira u odnosu na drugoplasiranog Nestora.

U prvom setu prvo je Nestor izgubio brejk, ali je srpsko-kanadska kombinacija uspela da vrati brejk pri rezultatu 3:3, pa su posle toga oba dubla uspela da sačuvaju svoje servise sve do taj brejka.

Zimonjić je svojim prvim asom došao do vođstva od 3:0, a Nestor je volej udarcem doneo pobedu u prvom setu posle 46 minuta borbe.

Srpsko-kanadski par je povećao pritisak u drugom setu koji su osvojili brejkom.

Ova dva tima su se ove sezone tri puta susretala u finalima turnira. Nestor i Zimonjić su trijumfovali u Torontu i Hamburgu, dok su Brajanovi bili bolji u Rimu.

Zimonjić i Nestor podeliće 220.000 dolara koji pripadaju pobedničkom dublu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve