Nova vest
Tenis

Subota, 15.11.2008.

13:06

Đoković u finalu Mastersa!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale završnog Mastersa u Šangaju pobedom nad Francuzom Žilom Simonom 4:6, 6:3, 7:5.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč između Đokovića i Simona trajao je dva sata i 52 minuta. Francuz je prvi set dobio zahvaljujući brejku u trećem gemu. Srpski teniser je do pobede u drugom setu došao dobrom i agresivnom igrom. U trećem setu usledila je velika borba iz koje Đoković izlazi kao pobednik - 7:5. Đokovićev protivnik u finalu znaće se posle drugog polufinalnog meča između Endija Marija i Nikolaja Davidenka.

Đoković je dobro počeo meč i brzo poveo sa 1:0. U drugom gemu srpski teniser je osvojio prva dva poena, ali je Francuz uzvratio sjajnim servisima i došao do izjednačenja. Ispostaviće se, ključni momenat desio se u trećem gemu kada Simon napravio brejk i poveo sa 2:1. Pre toga francuski teniser je dva puta imao prednost, a gem je osvojio iz trećeg pokušaja. Đoković se vratio u igru i osvojio gem na svoj servis 3:2. Simon je posle toga održavao svoje vođstvo osvojeno brejkom. U devetom gemu Simon je imao čak tri prilike za drugi brejk i pobedu u prvom setu ali je Đoković uspeo da sačuva svoj servis i smanji na 5:4. Simon je do pobede došao u desetom gemu, posle više Đokovićevih grešaka.

Prvi set je trajao 47 minuta i za to vreme Đoković je napravio čak 21 grešku.

Francuski teniser ušao je rasterećeno u drugi set. Đoković je do prvog gema došao lako, rezultatom 40:15. U drugom gemu usledila je velika bitka kada je Đoković imao čak dve brejk lopte koje nije uspeo da iskoristi pa je Francuz izjednačio. Posle izjednačenja, usledila je sjajna igra našeg tenisera. Agresivnom igrom Đoković je došao prvo do 2:1, a u četvrtom gemu konačno je došao i do brejka i došao u vođstvo. Srpski teniser sačuvao je servis i bilo je 4:1. Do kraja seta, teniseri su čuvali svoje servise, a odluka je pala u devetom gemu posle neuspešnog vraćanja servisa od strane Simona, pa je rezultat bio 6:3 za Đokovića posle 56 minuta borbe.

Đoković je u prvom gemu trećeg seta odmah imao priliku za brejk, koju nije uspeo da iskoristi pa je to bilo novo razočarenje za našeg tenisera koji je u ovom meču većinu poena odigrao veoma strpljivo, ali na kraju često nije uspevao da ih 'izgura' do kraja i osvoji. Posle toga Đoković je izjednačio, a u trećem gemu osvojio brejk već na prvu brejk loptu. U petom gemu, posle duže borbe Simon dolazi do poena za 3:2, a Đoković propušta priliku da posle 40:0 napravi novi brejk. Srpski teniser je posle iscrpljujuće borbe u petom gemu iskoristio lekarski tajm aut. Usledila je ujednačena borba sve do desetog gema kada Simon pravi brejk posle dvostruke servis greške našeg tenisera, pa je rezultat bio nerešen 5:5.

Odmah zatim, Đoković posle dugog poena i strpljive igre uzvraća novim brejkom i dolazi u vođstvo od 6:5. U dvanaestom gemu Novak Đoković posle sigurne igre, jednostavnim drop-šotom dolazi do pobede u trećem setu od 7:5 i plasmana u finale završnog Masters turnira u Šangaju. Meč između Đokovića i Simona trajao je ukupno dva časa i 52 minuta.

U drugom polufinalnom meču, koji je usledio odmah posle susreta Đokovića i Simona, sastaju se Škot Endi Mari i Rus Nikolaj Davidenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

197 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve