Nova vest
Tenis

Nedelja, 09.11.2008.

09:16

Pobeda Đokovića na startu Mastersa

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Argentinca Huana Martina del Potra, sa 2:0 (7:5, 6:3) na početku Masters kupa u Šangaju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đoković je započeo takmičenje odličnom, ali teško izborenom pobedom u dva seta posle sat i 57 minuta igre. Drugi nosilac najpre je ispustio prednost od tri gema u prvom setu, ali na kraju ipak slavio, da bi u drugom ponovo trijumfovao nakon razmene nekoliko brejkova. U drugom meču dana sastaće se naredni Đokovićevi rivali, Rus Nikolaj Davidenko i Francuz Žo Vilfred Conga.

Jedini prethodni duel sa Del Potrom, na prošlogodišnjem US Openu, Đoković je lako rešio u svoju korist, ali je ovog puta, u finišu za Argentinca odlične sezone, imao mnogo teži zadatak.

Argentinac je bio siguran u prvom servis gemu, ali je već u sledećem Đoković uspeo da nađe lek za servis protivnika i iskoristi jednu u nizu brejk lopti za vođstvo od 3:1. U sledećem gemu, Novak je ušao u ritam i povećao prednost, uz najlepši potez na meču, savršen bekhend drop-šot koji je rival uspeo da isprati samo pogledom.

Argentinac je ipak uspeo da se vrati u set i poravna na 5:5, ali Đoković nije dozvolio potpuni preokret. Svetski broj tri poveo je sa 6:5, a zatim novim brejkom rešio set, sa 7:5, nakon duge razmene udaraca sa osnovne linije.

U drugom setu, početnu prednost stekao je Del Potro, brejkom u trećem gemu, ali je Đoković već u sledećem uzvratio. Srpski teniser propustio je zatim jednu priliku za brejk, u šestom gemu, ali je od 3:3 ponovo preuzeo inicijativu i osvojio sledeća tri gema za pobedu u dva seta, novčanu nagradu od 100.000 dolara i odlične izglede da se nađe u polufinalu.

"Prošle godine nisam imao mnogo uspeha, izgubio sam sve mečeve na Mastersu, ali je ovog puta drugačije. Ove u Kini imam najbolje navijače", rekao je Đoković posle pobede kojom je podsetio na impresivne partije sa početka sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve