Nova vest
Tenis

Četvrtak, 06.11.2008.

17:09

Doha: Jelena u polufinalu!

Jelena Janković plasirala se u polufinale završnog šampionata za teniserke u Dohi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpska teniserka je u drugom kolu bila bolja od Ruskinje Svetlane Kuznjecove u dva seta 7:5, 6:4. U poslednjem duelu u grupi, Jankovićeva će se sastati sa Verom Zvonarevom.

Već u prvom gemu srpska teniserka napravila je brejk i tu prednost je održavala do desetog gema, kada je kod vođstva 5:4 servirala za set. Izgubila je servis, ali je odmah uzvratila novim brejkom u 11. gemu, povela 6:5 i imala još jednu priliku da povede u setovima.

Kuznjecova je, međutim, naredni gem dobila na Jelenin servis bez izgubljenog poena, ali se Janković ipak na vreme trgla i dobila taj brejk rezultatom 8:6. I tada je mogla posao da završi ranije, jer je vodila 6:4, ali tada nije iskoristila dve set lopte.

U drugom setu obe teniserke uspevale su da održe svoje servise u prvih devet gemova, a onda je Janković zablistala i sa nekoliko izvanrednih udaraca napravila brejk i završila meč.

Početkom drugog seta Jelena je dva puta tražila lekarsku pomoć zbog bolova u ledjima, ali se srećom nije radilo o ozbiljnijoj povredi.
Posle ove pobede, u prvoj grupi je sve rešeno, jer su Janković i Vera Zvonareva sa po dve pobede sigurne učesnice polufinala. Ostaje im da u
međusobnom duelu odluče kojoj će pripasti prvo, a kojoj drugo mesto u grupi.

Ivanović i Kuznjecova će u poslednjem kolu odigrati meč koji nema rezultatskog značaja, mada će pobednici doneti dodatnih 100.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

12 h

U fokusu

Vidi sve