Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.10.2008.

18:59

Marej odbranio titulu u Rusiji

Britanac Endi Marej odbranio je titulu na ATP turniru u Sankt Peterburgu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Marej je potpuno nadigrao Kazahstanca Andreja Golubjeva, sa 6:1, 6:1 i završio posao u finalu za samo 56 minuta. 21-godišnji Britanac je tako uspešno nastavio do sada najbolju sezonu u karijeri, a titula u Rusiji je njegova peta ove sezone.

Golubjev je u Sankt Peterburgu igrao tek prvo finale u karijeri, na putu do meča za titulu iznenadio je domaćeg favorita Marata Safina, ali nije imao šanse protiv odličnog Marej.

Četvrti teniser sveta oduzeo je servis protivniku u četvrtom i šestom gemu za ubedljivu pobedu u prvom setu, posle 29 minuta igre, a podjednako impresivan bio je i u drugom setu, prepustivši rivalu još samo jedan gem do kraja meča.

Marej je tako postao prvi Britanac koji je odbranio titulu nekog ATP turnira još od Marka Koksa, 1975. godine, a sledeće nedelje u Parizu igraće za treću uzastopnu titulu turnira iz Masters serije.

Soderlingu titula u Lionu

Pobednički trofej na ATP turniru u Lionu pripao je sedmom nosiocu Robinu Soderlingu, koji je u finalu savladao domaćeg favorita Žilijena Benetoa, sa 2:1, po setovima 6:3, 6:7, 6:1.

Soderlingu je to treća titula u karijeri, a druga u Lionu, posle pobede u tom francuskom gradu 2004. godine.

Šveđanin je osvojio prvi set zahvaljujući brejku u šestom gemu, ali je Beneto uzvratio u drugom. Francuz je imao brejk zaostatka, ali je uspeo da se vrati u set i meč i posle taj-brejka (7:5) izjednači na 1:1.

Ipak, to je bilo sve od domaćeg favorita, Soderling je napravio dva brza brejka u trećem setu i rešio meč u svoju korist.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve