Nova vest
Tenis

Petak, 03.10.2008.

21:22

Jelena u polufinalu Štutgarta!

Srpska teniserka Jelena Janković pobedila je 9. igračicu sveta Veru Zvonarjevu rezultatom 7:6 (10-8), 7:6 (7-5) u četvrtfinalu turnira u Štutgartu.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Rivalka u borbi za finale biće joj Venus Vilijams, koja je savladala Dinaru Safinu. Jelena je u oba seta uspela da nadoknadi brejk zaostatka i drugi put u dve nedelje nadigra Zvonarjevu. Ukupni međusobni skor je sada 5-3 za Srpkinju. Sa starijom Vilijamsovom sastajala se sedam puta, a Jankovićeva vodi sa 4-3 u pobedama.

Prvi set trajao je tačno 60 minuta. Viđena je vrlo dobra igra na obe strane i slobodno možemo upotrebiti frazu da su „nijanse odlučivale“, pošto zaista i jesu.

Prva je do brejka došla Zvonarjeva, u osmom gemu Ruskinja je povela sa 5:3. Međutim, nije izdržala pritisak i u narednom gemu je katastrofalnim greškama iz forhenda dozvolila Jeleni da vrati brejk. U sledećem gemu Jelena je spasla nekoliko set lopti i ubrzo se ušlo u taj brejk.

Besprekorno istrčan poen doneo je Srpkinji prednost mini-brejka, koju je čuvala sve do rezultat 5:2. Tada Zvonarjeva uzima tri poena u nizu, ali Jelena dolazi do set lopte lepom skraćenom forhend dijagonalom. Posle niza propuštenih prilika na obe strane, set je prelomljen na 8:8. Tada je Zvonarjeva promašila lagan smeč, a Jankovićeva neodbranjivim servisom povela u setovima.

Zvonarjeva nije poznata kao mentalno najstabilnija teniserka i bilo je realno očekivati da će psihloški pasti posle nesrećno izgubljenog prvog seta. Dogodilo se upravo suprotno i Zvonarjeva je momentalno došla do brejka i prednosti od 2:0.

Od ponedeljka prva teniserka sveta ponovo je uspela da se vrati u set, najviše zahvaljujući odličnom bekhendu. Jelena je potom polomila nokat, što joj je znatno otežalo kretanje do kraja susreta.

Ponovo se ušlo u taj brejk, a Jelena je preciznim forhendima došla do viška od 4-1. Forhend je zatajio pri rezultatu 4-3, Jankovićeva je promašila ’zicer’, ali se odmah iskupila as udarcem.

Jankovićeva je ubrzo došla do dve meč lopte, a materijalizovala je drugu – rivalka se okliznula, a Srpkinja mudro skratila ugao i došla do pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve