Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.10.2008.

12:43

Troicki u četvrtfinalu Tokija

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Viktor Troicki plasirao se u četvrtfinale turnira u Tokiju, pošto mu je u trećem kolu predao meč Francuz Žo Vilfred Conga, pri rezultatu 5:7, 2:1. Troicki, koji na ATP listi zauzima 65. mesto, bio je slobodan u prvom kolu turnira, dok je u drugom pobedio Amerikanca Vejna Odesnika sa 6:2, 6:1.

Prvi nosilac David Ferer imao je dosta problema sa lokalnim herojem Takaom Suzukijem, pošto ga je pobedio tek posle tri seta 4:6, 6:3, 6:2. I drugi nosilac Endi Rodik ušao je među osam najboljih u Tokiju pošto je sjajnim servisima "oduvao" sa terena Austrijanca Jirgena Melcera sa 7:6, 6:2.

Jureći mesto na Masters Kupu u Šangaju, peti igrač sveta Ferer morao je da se namuči sa 591. igračem sveta.

"Takao me je iznenadio. On je servirao i igrao voleje sjajno, ali kada sam u drugom setu napravio brejk, imao sam više samopouzdanja. Treći set je bio mnogo lakši. U celini gledano izuzetno težak duel i bitno je da nisam gubio koncentraciju u teškim trenucima", rekao je Ferer.

Ferer će igrati protiv Huana Martina Del Potra koji je pobedio Finca Jarka Nieminena sa 6:1, 6:3. Četvrti nosilac Rišar Gaske pobedio je japanskog tinejdžera Keija Nišikorija sa 6:1, 6:2, pa će u narednoj rundi igrati protiv Rainera Šutlera koji je savladao Mihaila Južnog sa 6:3, 6:7, 6:4. Fernando Gonzales je uspeo da pobedi Amera Delića sa 6:4, 7:6, a njegov protivnik u četvrtfinalu je Tomaš Berdih koji je savladao Tomija Robreda sa 7:6, 6:2.

Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković i Endi Mari su već obezbedili plasman na Masters Kup u Šangaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve