Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.10.2008.

09:59

Jankovićeva od ponedeljka opet prva

Izvor: B92, sonyericssonwtatour.com

Autor:B92, sonyericssonwtatour.com

Default images

Kada bude objavljena lista najboljih teniserki na svetu u ponedeljak, 6. oktobra, Jelena Janković ponovo će držati prvu poziciju, pa će se tako nastaviti sezona velikih i brojnih smena na čelu. 23-godišnja Srpkinja, koja je prvo mesto držala jednu nedelju od 11. do 17. avgusta, zameniće finalistkinju US Opena Serenu Vilijams. Ona je na prvoj poziciji boravila četiri nedelje.

Jankovićeva je dobila najviše mečeva ove sezone u WTA turu, a pred početak turnira u Štutgartu ima skor 55-16 na 18 turnira u 2008. godini. Ona je već obezbedila mesto na završnom turniru sezone u Dohi, uz još četiri teniserke – Anu Ivanović, Dinaru Safinu, Serenu Vilijams i Elenu Dementijevu.

Jankovićeva je povećala svoju prednost u odnosu na rivalke pobedom u Pekingu, dok se Svetlana Kuznjecova približila Dohi, plasmanom u finale, pogotovo posle informacije da je Marija Šarapova završila sezonu zbog povrede ramena. U konkurenciji za tri preostala mesta u Dohi, pored Kuznjecove su još i Venus Vilijams, Vera Zvonareva, Agneška Radvanska i Pati Šnider.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve