Nova vest
Tenis

Nedelja, 17.08.2008.

22:57

Del Potro prejak za Troickog

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je u finalu ATP turnira u Vašingtonu od Argentinca Huana Martina del Potra sa 2:0.

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Po setovima je bilo 6:3, 6:3 za 93 minuta igre. Bilo je to prvo ATP finale Troickog u karijeri. Sa druge strane, Del Potru je ovo četvrta titula u karijeri, i što je još zanimljivije četvrta titula zaredom! Naime, Argentinac se nalazi u neverovatnoj seriji od 19 uzastopno dobijenih mečeva, i za to vreme osvojio je turnire u Štutgartu, Kicbilu i Los Anđelesu.

Finale u Vašingtonu počelo je nervoznom igrom oba tenisera. Argentinac je ipak bio dosta smireniji i, iako je izgubio svoj servis u tom periodu, napravio je čak tri brejka i dobio prvi set sa 6:3.

Drugi set bio je mnogo zanimljiviji i neizvesniji iako je završen istim rezultatom. Del Potro je prvo u drugom gemu propustio dve, a potpom u šestom još jednu brejk loptu, i Troicki je uspeo da zjednači na 3:3. U sedmom gemu treći teniser Srbije po renkingu imao je veliku priliku da oduzme servis protivniku, ali je ispustio dve vezane brejk lopte i Argentinac je poveo sa 4:3.

Već u narednom gemu Troicki je psihički pao, dozvolio je Del Potru da mu oduzme servis i povede sa velikih 5:3. U devetom gemu drugog seta viđena je velika drama. Troicki je prvo spasao dve vezane meč lopte, ali je zatim propustio tri brejk prilike, i Argentinac je uz dosta problema ipak okončao meč sa 6:3 u drugom setu.

Del Potro je za ovu pobedu nagrađen sa 175 ATP poena i nešto više od 80 hiljada dolara, a Troicki sa 120 bodova i 43 ipo hiljade dolara.

Naš teniser će na novoj rang listi u ponedeljak napredovati za 13 mesta, i viće 71. igrač na ATP listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve