Nova vest
Tenis

Subota, 02.08.2008.

19:08

Jelena Janković prva od 11.avgusta

Srpska teniserka Jelena Janković će od 11. avgusta zvanično postati prva teniserka sveta, saopštili su iz WTA.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prema matematičkim proračunima koje je napravila WTA, Jankovićeva će od 11. avgusta postati 18. igračica koja je svetski broj jedan, još od 1975. godine kada je uveden ovakav sistem bodovanja. Trenutno drugoplasirana, Jankovićeva će tako ući u društvo šampionki na WTA listi, među kojima su, izmedju ostalih, Žistin Enan, Marija Šarapova, Ameli Morezmo i Ana Ivanović.

Jankovićeva je 2000. godine zvanično debitovala na WTA turnirima, i do sada je osvojila šest titula u singlu.

Ana Ivanović je 9. juna 2008. godine postala prva svetska igračica, nakon pobede na Rolan Garosu. Ona će prvo mesto na WTA listi izgubiti zato što nije odbranila titulu na turniru u Los Anđelesu, zbog čega joj se skida osvojenih 275 bodova.

Razlika između dve teniserke tako će se smanjiti na samo osam bodova. Jankovićeva će imati 3620 bodova, a Ivanovićeva 3612.

"Još od detinjstva sanjala sam da budem broj jedan. Jednoga dana, moći ćete da kažete da ste bili prvi, i to vam niko neće moći oduzeti. Postala sam deo WTA istorije, i veoma sam ponosna na to", izjavila je Jankovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve