Nova vest
Tenis

Petak, 01.08.2008.

08:46

Montreal: Ivanovićeva eliminisana

Ana Ivanović je završila takmičenje na turniru u Montrealu nakon poraza u 3. kolu od Austrijanke Tamire Pašek, 6:2, 1:6, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao sat i 55 minuta, a srpska teniserka se nakon meča požalila na povredu palca, koja je muči već 2 nedelje. Ivanovićeva je izgubila po tri servis-gema u prvom i trećem setu. U odlučujućem setu, Pašekova, 94. teniserka na svetskoj rang-listi, povela je sa 4:0 i privela meč kraju.

Na servis Ane kod 5:2 imala je tri meč lopte i iskoristila drugu pošto je Ivanovićeva poslala lopticu u mrežu.

Austrijanki je to prva pobeda nad nekom od 10 vodećih svetskih teniserki, a prošlog meseca u Los Anđelesu prekinula je niz od 4 meseca bez pobede na WTA turneji.

"Osećala sam bolove tokom celog meča. Bol nije bio oštar, ali nisam mogla da držim reket na forhendu. Dala sam sve od sebe, zaista sam želela da dobijem ovaj meč", rekla je srpska teniserka.

Ivanovićeva je u Montrealu bila prvi nosilac i nekadašnji šampion, a duel sa Austrijankom bio je njen poslednji meč pred Olimpijske igre u Pekingu.

Pašekova se ovom pobedom revanširala Ivanovićevoj za poraz u njihovom jedinom prethodnom duelu na WTA turneji, u Lincu 2005. godine. 17-godišnja Austrijanka će u četvrtfinalu igrati sa Viktorijom Azarenkom, koja je prošla dalje nakon odustajanja Francuskinje Virdžinije Razano, pri vođstvu Beloruskinje sa 7:6, 2:0.

U drugom delu žreba, Jelena Janković je zabeležila laku pobedu nad Kanađankom Stefani Duboa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve