Nova vest
Tenis

Sreda, 30.07.2008.

22:05

Đoković teško pobedio Bolelija

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najbolji srpski teniser Novak Djoković plasirao se u treće kolo turnira Masters Serije u Sinsinatiju pošto je pobedio Italijana Simonea Bolelija sa sa 2:0, po setovima 7:6 (2) i 7:6 (2). Meč je trajao 1 sat i 54 minuta. Djoković je protiv Bolelija odigrao izuzetno težak meč u kome je spasao 10 brejk lopti (Boleli imao 12, a iskorstio , a na svom nivou je bio samo u taj brejkovima i kada je spasavao brejk lopte.

Srpski teniser je imao dve brejk prilike, i obe je odmah iskoristio. Da nije bio na svom nivou govori i podatak da je imao čak 37 neiznudjenih grešaka, 7 manje imao je Italijan.

U prvom setu nije vidjen nijedan brejk, iako Italijan nije iskoristio čak osam prilika za brejk, dok s druge strane Djoković nije imao nijednu priliku da protivniku oduzme servis.

U drugom setu bilo je mnogo više uzbudjenja do taj brejka. Prvi brejk pravi Djoković u trećem gemu. Poveo je sa 2.1, ali je onda naglo pao dozvolio Italijanu da osvoji tri gema i povede sa 4:2.

Ipak, u sedmom gemu drugog seta Boleli ponovo gubi svoj servis, . Do kraja seta sigurni su bili i jedan i drugi sa svojim servisom. Ponovo je igran taj-brejk, koji je završen identično kao i prvi.

U narednom kolu, Djoković će igrati protiv boljeg iz duela Berdih – Sepi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve