Nova vest
Tenis

Nedelja, 27.07.2008.

09:47

LA: Jelena izgubila od Safine

Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale turnira u Los Anđelesu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpska teniserka izgubila je od Dinare Safine, u dva seta, 7:6 (7:3), 6:1. Safina će u finalu igrati sa Italijankom Flavijom Penetom.

Jelena je u prvom setu dva puta ispustila servis, ali je uspela da ostane u igri, brejkom u desetom gemu, kada je Ruskinja servirala za set pri vođstvu od 5:4. Ipak, niz grešaka Jankovićeve u taj-brejku omogućili su Safinovoj da osvoji set. U nastavku meča, srpska teniserka nije uspela da pruži jači otpor, pa je u polufinalu završila pohod ka prvom mestu na svetskoj rang-listi.

"Nadam se da će doći moje vreme. Nije kraj sveta", rekla je Jankovićeva.

Meč je trajao sat i 24 minuta, a Safina, finalista sa Rolan Garosa, je trijumfom u Kaliforniji uspela da izjednači na 2:2 u međusobnim duelima.

Jankovićeva je na turnir u Los Anđelesu ušla sa problemom povrede kolena, a nakon poraza od Safine priznala je da joj je na kraju ponestalo snage.

"U drugom setu nisam više mogla. Noge su mi se pomalo tresle. Dinara je igrala izuzetno dobro. Imala sam nekoliko prilika u prvom setu, a zatim sam odigrala loše u taj-brejku".

U drugom polufinalu, Peneta je savladala Amerikanku Betani Matek, sa 2:1, po setovima 3:6, 6:2, 7:5.

Jankovićeva nastavlja zagrevanje za Olimpijske igre u Pekingu sledeće nedelje u Montrealu, gde će, uz Anu Ivanović, biti među vodećim nosiocima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve