Nova vest
Tenis

Četvrtak, 24.07.2008.

09:12

LA: Jankovićeva u 3. kolu

Jelena Janković se plasirala u 3. kolo turnira u Los Anđelesu, pobedom nad Amerikankom Vanjom King, sa 2:0, po setovima 7:5, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U prvom meču od eliminacije sa Vimbldona, Jankovićeva je pokazala da je na putu potpunog oporavka od povrede kolena, zbog koje je imala problema u prethodnih nekoliko nedelja. Protiv Amerikanke, 98. teniserkom sveta, uspela je da sačuva dve set lopte u 10. gemu prvog seta, koji je rešila u svoju korist sa 7:5, a zatim ranim brejkom u drugom setu dođe do odlučujuće prednosti.

Posle pobede nad Kingovom, Jankovićeva je izjavila da je najbitnije da je prevazišla problem sa povredom:

"Pomalo sam kasnila na udarce i nisam dovoljno brzo reagovala, ali je najbitnije da ne osećam bol u nozi. Ostala su mi još četiri meča, što je mnogo, ali ću dati sve od sebe", rekla je Jankovićeva, koja u Los Anđelesu ima priliku da preuzme prvo mesto na svetskoj rang-listi.

U borbi za četvrtfinale srpska teniserka će igrati sa Mađaricom Melindom Cink, 121. teniserkom sveta. Cinkova je u drugom kolu eliminisala Olgu Savčuk iz Ukrajine, pobedom od 2:1, po setovima 6:4, 2:6, 6:4.

Jankovićeva je prvi nosilac turnira u Los Anđelesu, koji se igra za nagradni fond od 600.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve