Nova vest
Tenis

Sreda, 11.06.2008.

18:36

Janko na Novaka u 3. kolu Kvinsa

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Novak Đoković se plasirao u treće kolo Kvins kluba pobedom nad Rokom Karanušićem rezultatom 2:0 po setovima 6:2, 7:6. Njegov naredni protivnik biće bolji Janko Tipsarević koji je savladao Iva Minaža sa 3:6, 6:3, 6:4. To je biti prvi duel srpskih tenisera otkada su postali profesionalni igrači.

Đoković je odlično igrao u prvom setu, dva puta je oduzeo servis protivniku i lako taj deo igre završio u svoju korist. U drugom setu Đoković je nastavio da dominira i stiže do još jednog brejka. Međutim, do kratke krize u njegovoj igri dolazi u gemu u kojem je servirao za meč. Karanušić je imao dve brejk šanse od kojih koristi prvu, a potom osvaja i naredni gem posle odličnog poena u kojem je Novak uspeo da vrati nekoliko veoma teških lopti.

Do taj brejka se došlo posle gema koji je Đoković osvojio sa ''nulom'' zahvaljujući odličnom servisu. Odlučujući gem Karanušić je počeo mnogo bolje i poveo sa 4:1. Hrvatski teniser je imao čak i set loptu koju nije iskoristio.

Posle jednog časa i 18 minuta, Đoković je sjajnim ‘drop šotom’ došao do pobede i trećeg kola.

Janko Tipsarević je u odlučujem setu vodio sa 3:0, ali je tada dolazi do pada u njegovoj igri što Minaž koristi i uspeva da izjednači na 4:4. U završnici meča Tipsarević je uspeo da spasi brejk loptu u devetom gemu, a u narednom koristi drugu meč loptu.

Prvi nosilac Rafael Nadal lako je savladao 38-godišnjeg Jonasa Bjorkmana rezultatom 2:0 po setovima 6:2, 6:2.

Nagradni fond turnira je 713.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve