Nova vest
Tenis

Utorak, 03.06.2008.

15:57

RG: 5 srpskih tenisera u polufinalu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale drugog Gren slema sezone, Rolan Garosa, pobedom nad desetim nosiocem, Švajcarkinjom Pati Šnider, u dva seta, 6:3, 6:2, za sat i 16 minuta igre. Druga teniserka sveta u polufinalu sastaće se sa trećom teniserkom, Jelenom Janković, koja je u četvrtfinalu bila bolja od Karle Suares Navaro sa 6:3, 6:1. U polufinalu se očekuje velika borba, jer će teniserka koja se plasira u finale postati prvi reket sveta, ukoliko Svetlana Kuznjecova ne osvoji turnir.

Novak Đoković je obezbedio plasman u polufinale pobedom nad Ernestom Gulbilsom 3:0, po setovima 7:5, 7:6, 7:5. Njegov rival u borbi za finale biće Rafael Nadal.

U polufinale, u konkurenciji muških dublova, plasirao se i Nenad Zimonjić, koji će takođe učestvovati i u četvrtfinalu miks dubla.
Zimonjić je najpre u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom savladao belgijski par Stiv Darsis - Olivije Rohus, 6:1, 6:4, da bi zatim u miks dublu sa Slovenkom Katerinom Srebotnik bio bolji od Dominike Cibulkove i Gaela Monfisa, 6:2, 6:3.

Dušan Vemić se u dublu sa Brunom Soarešom iz Brazila takođe plasirao u polufinale, gde ih čekaju Pablo Kuevas i Luis Orna.

Više detalja sa meča možete pogledati na našem Rolan Garos specijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve