Nova vest
Tenis

Četvrtak, 22.05.2008.

12:10

Ivanović: "Treba mi snaga za RG"

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ana Ivanović, druga na WTA listi, ne može da se pohvali rezultatima ove sezone na šljaci, ali ako ova 20-godišnjakinja bude malo bolja na Rolan Garosu i pobedi, njen napor neće biti uzaludan. Ivanovićeva je izgubila u polufinalu turnira u Berlinu od Dementijeve i u prvom meču turnira u Rimu od Bugarke Cvetane Pironkove. Prošle godine Ivanovićeva je, međutim, stigla do finala Rolan Garosa i izgubila od Žistin Enan, a sada posle povlačenja Belgijanke, odjednom je postala glavni favorit za osvajanje titule.

"Radila sam mnogo na mojim specifičnim kretanjima na šljaci. Veoma važna stvar je da budem u kondiciji, da klizam i to je nešto što mi
može pomoći. Kretanja na šljaci se mnogo razlikuju od kretanja po drugim podlogama
", rekla je Ivanovićeva u intervjuu Rojtersu u Berlinu.

Spremna je da promeni stil na šljaci i mnogo je radila sa kondicionim trenerom.

"Morate biti veoma jaki i to je nešto o čemu brine kondicioni trener. Naporno radimo", rekla je Ivanovićeva.

Ako uspe da se vrati u formu u kakvoj je bila prošle godine na Rolan Garosu, biće sasvim zasluženo favorit. Ivanovićeva je odlično
odigrala šest mečeva prošle godine na Rolan Garosu, naročito protiv Marije Šarapove, a forma je napustila samo u finalu sa Enanovom.

"Veoma sam uzbuđena što se vraćam u Pariz. Zaista imam lepe uspomene od prošle godine, jer je to bio neočekivano veliki uspeh za mene. Sada treba da napravim još jedan korak i možda pobedim. Međutim, to će biti teško. Spremna sam za to, vredno sam se spremala i nadam se da ću uspeti", rekla je Ianovićeva.

U narednim mesecima srpska teniserka ima još jedan važan cilj koji želi da postigne. Želi da igra dobro na Olimpijskim igrama u Pekingu.

"Olimpijske igre su veoma važne. Veoma sam uzbudjena što ću imati priliku da učestvujem i predstavljam moju zemlju na jednom takvom
takmičenju",
rekla je Ivanovićeva i dodala da će joj Olimpijske igre biti veliki izazov i iskustvo, jer će prvi put učestvovati.

"Biću u olimpijskom selu i radujem se tome. Videću ostale sportiste i videću kako se oni pripremaju. Mislim da će biti veoma uzbudljivo", rekla je Ivanovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

15 h

U fokusu

Vidi sve