Nova vest
Tenis

Četvrtak, 15.05.2008.

12:19

Poraz Tipsarevića u Hamburgu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira Masters serije u Hamburgu pošto je u četvrtak izgubio od 78. igrača sveta Španca Alberta Montanjesa sa 2:0 u setovima (2:6, 1:6).

U prvom setu Španac je napravio dva brejka, u prvom i sedmom gemu, i sigurno osvajao gemove prilikom svojih servisa. Tipsarević je slabo vraćao servis protivnika, ali je i osvojio mali broj poena posle svog drugog servisa, tek 33 odsto.

Drugi set Tipsarević je počeo osvajanjem svog servisa, ali je u trećem gemu Španac napravio brejk i poveo sa 2:1. Srpski teniser je igrao nervozno, promenio je četiri reketa, ali ni to nije bilo dovoljno da odbrani svoj servis u petom gemu, kada je Španac napravio brejk i poveo sa 4:1.

Montanjes je, zatim, osvojio svoj servis, napravio još jedan brejk i drugi set dobio rezultatom 6:1.

Srpski teniser je učešćem u osmini finala osvojio 75 ATP poena, i sledeće nedelje će se naći medju 30 najboljih igrača na svetu.

U četvrtfinalu Montanjes će se sastati sa boljim iz meča između Novaka Đokovića i hrvatskog tenisera Ive Karlovića.

Nagradni fond petog turnira iz Masters serije je 2.270.000 evra, a titulu brani prvi igrač sveta Švajcarac Rodžer Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve