Nova vest
Tenis

Sreda, 14.05.2008.

16:51

Enan objavila povlačenje iz tenisa

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Najbolja teniserka sveta Žistin Enan objavila je na konferenciji za štampu u sredu u Belgiji da se povlači iz profesionalnog tenisa, a odluka stupa na snagu odmah. ''To je kraj divne avanture, ali to je nešto o čemu razmišljam već duže vreme'', rekla je 25-godišnja Belgijanka koja je osvojila sedam grendslem titula.

Enan se povukla sa turnira u Rimu, a kao razlog je navela iscrpljenost. U intervjuu pre turnira u Berlinu izjavila je da joj je veoma teško da uskladi privatni život i profesionalno bavljenje tenisom.

Iako je prva na WTA listi, sa velikom razlikom u poenima u odnosu na drugoplasiranu Šarapovu, Enan je loše igrala tokom cele sezone. Jedan u nizu neuspeha je poraz u trećem kolu Berlina od Dinare Safine.

Belgijanka je objavila povlačenje deset dana pre početka Rolan Garosa na kojem je trebalo da brani titulu.

''Odlučila sam da završim tenisku karijeru. To je kraj dečijeg sna'', rekla je Belgijanka i dodala da joj je sve teže da se oporavlja od povreda.

Enanova je četiri puta osvojila Rolan Garos, tri puta uzastopno, a ima ukupno sedam grendslem titula. Jedinu grendslem titulu koju Belgijanka nije osvojila je u Vimbldonu, gde je igrala u finalu 2001. i 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

14 h

U fokusu

Vidi sve